fifaSušić odlazi ako UEFA suspenduje reprezentaciju i klubove

 

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić najavio je u intervjuu za sarajevski „Dnevni avaz“ da će podneti ostavku ukoliko Evropksa fudbalska unija (UEFA) suspenduje nacionalni fudbalski savez.

-Ukoliko UEFA suspenduje savez i zabrani reprezentaciji i klubovima da se takmiče, ne postoji razlog za moj ostanak na čelu državnog tima – poručio je Sušić, koji je najbolje fudbalere Bosne i Hercegovine preuzeo u decembru prošle godine, nakon odlaska hrvatskog stručnjaka Miroslava Blaževića.

Povezana vest:  Najbolji fudbaleri Libije prešli na stranu pobunjenika

Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBIH) odbila je 16. jula predlog UEFA za promenu Statuta prema kojem bi tročlano predsedništvo bilo ukinuto, a na čelu tamošnje „kuće fudbala“ nalazio bi se jedan čovek.

Prema odredbama važećeg Statuta FSBIH članovi predsedništva biraju se po etničkom „ključu“, tako da sva tri konstitutivna naroda u državi – Bošnjaci, Srbi i Hrvati – imaju predstavnika u kolektivnom organu odlučivanja. Na skupštini održanoj u petak srpski delegati glasali su protiv izmene statuta, muslimanski su bili za, a najveći broj hrvatskih delegata nije glasao.

Povezana vest:  Herman: Bez specijalnih prava za fudbalske klubove

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je proteklog vikenda da bi u tom entitetu trebalo da bude formiran zasebni fudbalski savez