Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da je njegova cele godine radila za finalnu utakmicu Lige šampiona, da očekuje težak duel protiv Real Madrida, ali da će crno-beli igrati sa mnogo više samopouzdanja nego u finalu 2015. godine.

„Utakmicu čekamo mirni i u tišini. Za ovo smo radili cele godine i uradićemo sve da donesemo trofej kući. Neće biti lako, pošto Real brani titulu, ali znamo šta smo gradili ove sezone i to ćemo pokušati da prikažemo. Još nisam doneo odluku o sastavu tima, utakmica može da traje 90 ili 120 minuta. U poslednja tri, četiri meseca smo promenili stil igre. Ako pokušavaš da pobediš u 90 minuta, potreban ti je određeni sistem igre ali i izmene. Moram da razmotrim obe opcije kako bi moj tim bio britak“, rekao je Alegri.

Povezana vest:  Benitez menja Pelegrinija na klupi Sitija?

Fudbaleri Juventusa igraju u subotu od 20.45 u Kardifu protiv Real Madrida u finalu Lige šampiona. Real brani titulu i pokušaće da osvoji 12. trofej, dok Juventus „juri“ treću titulu evropskog prvaka.

„Za ovo smo radili cele godine. Svi trofeji i sve pobede koje smo ostvarili ove sezone su bili neka vrsta treninga za ono što će se dogoditi sutra. Moramo da pobedimo. To je jedna utakmica, moraš da je analiziraš i odlučiš kada da napadneš, kada da se braniš, a ako to budemo uspeli, imaćemo šansu. Ali, moramo da se opustimo i da verujemo da možemo da osvojimo trofej“, naveo je trener italijanskog šampiona.

Juventus je poslednji put igrao u finalu Lige šampiona 2015. godine, kada je izgubio od Barselone sa 1:3.

Povezana vest:  Evijan osigurao istorijski plasman u prvu ligu Francuske

„Mi smo 2015. godine zasluženo igrali u finalu, ali možda nismo bili jako motivisani, možda nismo imali dovoljno samopouzdanja posle nekoliko godina mučenja u Ligi šampiona. Tada nismo slučajno ušli u finale, ali nismo očekivali da ćemo pobediti. Ove godine je drugačije. Prošle godine smo imali dobru sezonu u Ligi šampiona, u poslednjem minutu smo izgubili od Bajerna i postepeno napedujemo. Sada je potpuno drugačije“, rekao je on.

Real je postigao gol u poslednjih 70 takmičarskih utakmica, a Juventus je primio samo jedan gol u šest utakmica nokaut faze.

Alegri je rekao da u sutrašnjoj utakmici statistika neće ništa značiti, da njegova ekipa mora da bude jaka i da veruje u svoje sposobnosti, da bude jača tehnički i taktički, ali i da bude bolja od Real Madrida.

„Čuo sam da ljudi pričaju da je Juventus izgubio šest finala, ali to je istorija, niko ne razmišlja o onome što se dogodilo pre 15, 20 ili 50 godina. Sutra je drugačija utakmica. Možda Real sutra neće postići gol“, dodao je Alegri.

Povezana vest:  Ivanović jedini srpski fudbaler za tim godine

Upitan da li može da osvoji „triplu krunu“ i ponovi uspeh Intera iz 2010. godine, Alegri je rekao da o tome nije razmišljao.

„Uvek idem utakmicu po utakmicu. Osvojili smo prvenstvo i Kup i to je već izvanredna sezona. Sutra ćemo pokušati da je učinimo boljom“, rekao je on.

Trener crno-belih rekao je da je napadač Paolo Dibala mnogo napredovao, da je sazreo.

„Prošle godine je bio pomalo neiskusan i imao je par problema, ali ove godine ih nema i suguran sam da će sutra biti impresivan“, naveo je Alegri.