van_gal_bajern_trenerVan Gal potkačio Maradonu, Blatera, Hicfilda…

 

U intervju koji je dao za nemački sportski magazin Kiker trener Bajernovih fudbalera Luis van Gal nije štedeo nikoga. Van Gal je rekao je da ima nameru da trenira neki od nacionalnih sastava na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, i to jake ekipe poput Nemačke, Španije ili Argentine, a takođe je iskreno zaključio da od vrlo dobro plaćenog Franka Riberija napokon očekuje da zaigra kako dolikuje fudbalskoj zvezi.

-Ja u prošlih godinu dana nisam video velikog Riberija!

Holanđanin se najviše okomio na Sepa Blatera, predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Povezana vest:  Arsen Venger: Više ne mogu obećati izlaske u Ligu šampiona

-Trebamo tehnologiju u fudbalu. Nadam se da je to napokon shvatio i gospodin Blater. Ono što se dogodilo u nekoliko slučajeva na Svetskom prvenstvu, onakvi sudijski previdi, to je katastrofa. FIFA promoviše fer plaj među fudbalerima, a sama ne igra po fer plaju. To je neverovatno – zaključio je Van Gal, koji je, baš na stranicama Kikera, tokom prošle sezone izašao sa čitavim nizom predloga za poboljšanje fudbalske igre, među kojima je bila i videotehnologija kao pomoć sudijama.

Povezana vest:  Leverkuzen doveo Heung-Mina iz Hamburga

Obrušio se Van Gal i na Dijega Maradonu, selektora Argentine u Južnoj Africi:

-Rekao sam uoči SP da Argentina sa njim kao trenerom nema šanse da postane svetski prvak. Trener je poziv koji čovek mora dobro da nauči. Nije to hobi. I nije jednostavno biti trener.

O Otmaru Hicfildu Van Gal je kazao:

-Ne mogu da razumem kako su novinari mogli da slave pobedu švajcarske reprezentacije nad Španijom u prvom kolu SP. Na temelju čega takva igra je mogla da se veliča? Koristili su se pridevi poput veličanstveno i izvanredno. Što je tu bilo izvanredno? Činjenica je da su se branili sa deset igrača i čekali jednu jedinu priliku da postignu gol? Neverovatno!

Povezana vest:  Katai i Ibanjez za Zvezdinu 15. pobedu u nizu

Za kraj, Van Gal je objavio da Bajernovim reprezentativcima iz Južne Afrike neće priznati nikakve posebne zasluge.

-Bajern je nešto drugo od reprezentacije. Ovde se vrednuju druge vrednosti i druga postignuća. Tomas Miler je odigrao vrlo dobar turnir, Miroslav Klose takođe, ali kod mene će ovog leta svi opet početi od nule – rekao je na kraju Van Gal.