Novi sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela rekao je danas da nije vreme za obećanja, ali da se nada da će adekvatnim potezima usmeriti crveno-bele u boljem pravcu.

-Ovo nije vreme za velike priče i obećanja, već vreme za veliki rad. Nikad nisam voleo da obećavam, ali se nadam da ćete po mojim potezima videti da Zvezda kreće u nekom boljem pravcu – rekao je Mrkela novinarima na stadionu Zvezde.

Mrkela je potpisao ugovor na tri godine, a u Zvezdu je došao treći put, pošto je u klubu već bio kao igrač i direktor omladinske škole.

-Ovo je moj treći dolazak u Zvezdu, u klub koji izuzetno volim. Sedam godina kao fudbaler, tri i po direktor omladinske škole. Sasvim sam svestan i dobro znam šta je mentalitet Zvezde, koje su obaveze i ciljevi. A, dobro mi je i poznato šta su ograničavajući faktori da se ciljevi ostvare – kazao je Mrkela.

Povezana vest:  Srbija u grupi sa Francuskom, Engleskom i Hrvatskom

On je naveo da prošla sezona „nije prva ni poslednja“ u kojoj je Zvezda ostala bez trofeja, ali da će on i njegovi saradnici učiniti sve da „neke stvari budu bolje“.

Mrkela je istakao da su posle analiziranja postojećeg igračkog kadra zacrtani kratkoročni ciljevi i da će razgovori o eventualnim pojačanjima biti prioritet u narednih mesec ili dva.

Povezana vest:  Kristijano Ronaldo: Murinjo neće biti lepo dočekan

-Kasnije ćemo se opredeliti za dugoročne ciljeve. Forsiranje mladih igrača je neminovnost, to će biti jedan od prioriteta. Zvezda ima mnogo talentovanih fudbalera koja predstavljaju budućnost. Učinićemo sve da mlade igrače koji dolaze izvedemo na pravi put, da ostave bar neki trag u klubu – rekao je Mrkela.

On je naveo da će mladi igrači, rodjeni 1999. godine napredovati kroz rad sa novim trenerom Vladanom Milojevićem i da će moći da konkurišu za mesto u prvom timu.

-Veliki problem je bio to što su najbolji mladi igrači brzo odlazili, da nisu ni potpisivali profesionalne ugovore. Ti igrači, rodjeni 1995. i 1996. godine bi sada trebalo da nose igru, ali nažalost nisu u klubu – rekao je on.

Povezana vest:  Mesi, Tevez i Florenci konkurišu za nagradu Ferenc Puškaš

Mrkela je funkciju sportskog direktora Zvezde preuzeo posle sedam godina provedenih u Fudbalskom savezu Srbije, gde je bio koordinator mladjih selekcija.

-Tamo sam proveo sedam godina i ostvario neke neverovatne rezultate. Odlazim uzdignutog čela i lepo ispraćen, ni sa kim nisam imao loše odnose – rekao je Mrkela.

Mrkela je zavhalio bivšim čelnicima Tomislavu Karadžiću, Zoranu Lakoviću i Nebojši Ivkoviću, kao i Savu Miloševiću i sadašnjem rukovodstvu na čelu da Slavišom Kokezom.