Novi trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je danas da je veoma srećan što se „vratio kući, u svoj klub“ i da mu je prvi cilj plasman u Ligu šampiona.

-Veoma sam srećan što sam se vratio kući, u moj klub. Liga šampiona je prvi cilj. Moramo da budemo svesni da smo mi Partizan. Na zapadu nisu ništa bolji od nas, treba da verujemo u sebe i svoje kvalitete, dostignemo ono što oni imaju – rekao je Djukić na promociji na stadionu Partizana.

Djukić je potpisao ugovor na dve godine, ali se nada da će duže ostati u Partizanu.

-Potpisao na dve godine ali sam došao sa četiri kofera, tako da… – kazao je Djukić uz osmeh.

On je naveo da nije imao ponude većih klubova jer je „Partizan nešto najveće“ i da u Srbiji postoji problem što se konstantno potcenjuje domaća liga. ;“Teško je imati ponudu od nekog većeg kluba nego što je Partizan. Partizan je ogroman klub i ponosan sam što sam došao ovde. Mene Partizan čini velikim“, rekao je Djukić.

On je istakao da želi da nastavi tamo gde je stao pre 10 godina, kada je bio trener Partizana, a sportska javnost smatra da su crno-beli tada igrali najlepši fudbal.

Povezana vest:  Vodovod i NIS G Drive u bici za Divis Superkup

-Partizan je za mene velika stvar i smatram da sam se vratio kući, da nastavimo tamo gde smo stali. Veoma sam ponosan kada svi pričaju o tom Partizanu, kako smo igrali. Smatram da imamo odličnu ekipu i da možemo napravimo velike stvari, kako na domaćem, tako i na evropskom nivou. Učiniću sve da Partizan bude što bolji. Partizan je sam po sebi veliki, najveći. Nisam došao da izmislim nešto, već samo da ispunim ciljeve – rekao je Djukić.

Po njegovoj oceni, vratio se u pravom momentu i raniji dolazak nije bio realan jer nije prepoznao da je situacija bila takva da može da se bavi samo fudbalom, dok je trenutna atmosfera pozitivna i može da se napravi „moderan Partizan“.

Djukić je, kada je odlazio sa mesta selektora reprezentacije 2008. godine rekao da je „završio sa srpskih fudbalom“.

-Sada sam 10 godina stariji, 10 godina pametniji. To može da se kaže u ljutnji, besu. Srbija je moja kuća, Partizan je moja kuća. Nemam drugu kuću, državu. U Španiji sam 26 godina i prelepo mi je, saživeo sam se sa Špancima, ali ja sam Srbin, ovo je moja država i želim ovde da napravim uspeh – rekao je Djukić.

Povezana vest:  Maradona šutnuo navijača, pa se izvinio

Djukić je čestitao bivšem treneru crno-belih Marku Nikoliću, za koga je kazao da je uradio „vrhunski posao“ osvajanjem duple krune.

-Više se od toga nije moglo i želimo da nastavimo gde je on stao. Partizan mora dalje, bolje, lepše, jače, mora da se nadogradjuje. Ne plašim se toga, to je veliki izazov. Imamo materijal za to i od igrača ću tražiti maksimum jer su to mladi momci željni učenja – kazao je Djukić.

On je rekao da dobro poznaje ekipu i da mu se veoma dopada trenutni igrački kadar Partizana, ali da će probati da poboljša tim ako se ukaže prilika za nekim pojačanjem.

-Treba da zadržimo takmičarski mentalitet i budemo još homogeniji. Nećemo radikalno da menjamo jer je Nikolić uradio odličan posao. Prezadovoljan sam trenutnim igračkim kadrom i usredsredjen sam na to da maksimalno iskoristimo njihove kvalitete – naveo je novi trener crno-belih.

Povezana vest:  Marota: Neće nam se ponoviti Galatasaraj

Upitan da li postoji u Španiji, državi u kojoj živi, igrač za Partizan, Djukić je uz osmeh odgovorio: „Mesi ne bi bio loš, Kristijano isto tako“.

Partizan će pripreme za novu sezonu početi u ponedeljak, 12. juna, a prve utakmice igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Djukić je na promociji čestitao matičnom klubu Mačvi iz Šapca na plasmanu u Super ligu Srbije, a pohvalio je reprezentaciju Srbije i selektora Slavoljuba Muslina za rezultate u kvalifikacijama, uz reči da se svi u zemlji osećaju ponosni nacionalnim timom, koji ide dobrim putem.

Partizan je imenovao trenera isti dan kada i „večiti“ rival Crvena zvezda Vladana Milojevića. Djukić je kazao da uvek „korektno govori o protivnicima, koje uvažava“, ali da ga zanima samo da njegov klub bude jači i bolji.

Djukić je o generalnom direktoru Zvezde Zvezdanu Terziću, koji je u vreme kada je on bio selektor bio predsednik Fudbalskog saveza Srbije, rekao da sa njim nema problema.