Fudbaler Mančester junajteda Markus Rašfrod rekao je da njegov saigrač Vejn Runi još nije završio reprezentativnu karijeru, uprkos tome što nije pozvan u ekipu za predstojeće utakmice Engleske.

Fudbalska reprezentacija Engleske igraće u subotu u Glazgovu protiv Škotske, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a tri dana kasnije igraće prijateljski meč protiv Francuske.

Runi je najbolji strelac reprezentacije Engleske sa 53 gola u 119 utakmica, ali ga selektor Garet Sautgejt nije pozvao u tim.

Povezana vest:  PRVA LIGA SRBIJE, Nova pobeda BASK-a

„Vejn ima ogroman uticaj na celu ekipu. On ima još mnogo toga da uradi u karijeri. Ima još mnogo trofeja za koje može da igra. Znajući Vejna, nije gotovo“, reka je Rašford, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Sautgejt je rekao da je Runija izostavio zbog dobre forme ostalih igrača, uključujući i Rašforda. Runi je propustio i prethodno okupljanje u martu pošto se nije potpuno oporavio od povrede noge.

Povezana vest:  Venger: Volkot pripada ovom klubu

Rašford je bio starter u reprezentaciji Engleske prošlog maja protiv Australije, kada je postigao i gol. Pošto će biti u A timu, 19-godišnji Rašford će propustiti Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije u Poljskoj ovog meseca.

On je ove sezone odigrao 58 utakmica za Junajted i postigao je 11 golova.