Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je danas da se nada da će utakmica protiv Velsa proći u najboljem redu i da su poučeni prethodnim iskustvima preduzete sve mere bezbednosti.

-Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu. Svakome ko voli svoju zemlju, tako nešto ne može da mu padne na pamet. Poučeni prethodnim iskustvima, preduzeli smo sve mere, kontaktirali smo državne institucije i organe, imali smo sastanak sa predstavnicima policije. Razgovarali smo o tome koje nepoželjne stvari eventualno mogu da se dogode – rekao je Kokeza na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije će 11. juna od 20.45 igrati protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Kokeza je naveo da „apsolutno veruje“ da će državne intitucije učiniti sve što je u njihovoj moći ako se dogode neke nepoželjne stvari.

Kokeza je rekao da je zadovoljan atmosferom u reprezentaciji i istakao da postoje svi uslovi da se pobedi Vels.

Povezana vest:  Mpela: Prelazak u Partizan bio bi pravi potez za mene

-Atmosfera je izuzetno dobra, pozitivna, tako da se nadamo da ćemo uspeti da pobedimo Vels. Sve naše ambicije i želje idu u tom pravcu. Reprezentativci daju maksimum na svakom treningu, samo tako treba da nastave – rekao je Kokeza.

Prvi čovek Saveza je rekao da bi bio zadovoljan bilo kakvom pobedom, koja bi približila reprezentaciju Mundijalu u Rusiji i istakao da je optimista pred utakmicu za koju je rekao da je „najvažnija stvar za naš fudbal, a jedna od najvažnijih za našu zemlju“.

Nezaobilazna tema u razgovoru sa novinarima bila je spor i medijska prepucavanja sa generalnim direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem. Kokeza je rekao da je „apsolutna laž“ da je Terzić u Zvezdu došao na nagovor tadašnjeg premijera, a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

-Svi koji su u to vreme bili u Upravnom odboru, znaju imenom i prezimenom ko je predložio Terzića da dodje u klub. Ostali članovi Upravnog odbora, uključujući i mene, su se saglasili sa tim predlogom i to je proverljiva stvar. Za vreme mog mandata smo vodili zapisnike sa svake sednice – rekao je Kokeza.

Povezana vest:  Pospeč potpisao za Majnc

Predsednik FSS-a je kazao da je Terzić dobrodošao na utakmicu reprezentacije Srbije protiv Velsa i istakao da se nada da će što više navijača doći na stadion da se „prebrodi najveća prepreka u kvalifikacijama“.

Takodje, rekao je da funkcioneri treba da budu manje u javnosti jer navijači na stadion ne dolaze zbog njih, već zbog fudbalera. On je negirao tvrdnje pojedinaca u medijima da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „vlasnik Zvezde“.

-Tvrdnje da je predsednik države vlasnik Crvene zvezde je možda najveća glupost koju sam čuo u poslednje vreme. Dve godine sam proveo u Zvezdi, a dve sam u FSS i nikad do sada nisam imao slučaj da se predsednik države na bilo koji način meša u funkcionisanje bilo čega, osim ako neko ne računa to što je država u skladu sa mogućnostima pomagala svima. To je pozitivno mešanje i voleo bih da država na taj nači pomaže fudbal i u budućnosti – rekao je Kokeza.

Povezana vest:  Poznati predatori se borili za golove u finalu adidas Predator lige

Po njegovim rečima, Vučića dobro poznaje skoro 15 godina i za njega je rekao da nije čovek koji „priča iza ledja“, već da sve kaže u lice, tako da ne veruje u pojedine natpise da ga je Vučić preko Terzića napadao u medijima jer je sadašnji predsednik Srbije generalnog direktora Zvezde video „dva ili tri puta u životu“.

-Vučiću želim da nastavi časno i odgovorno da obavlja posao predsednika, kao što je obavljao posao premijera. Zamolio bih ga da ne poklekne – rekao je Kokeza.