stadion_jerevan_pyunikKVALIFIKACIJE ZA LŠ

Partizan spreman za novu pobedu

 

Svi su zdravi, svi su orni, svi hoće duplu pobedu. Tako u najkraćim crtama glasi poslednji raport iz Jermenije pred sutrašnji revanš drugog kola kvalifikacija za Liku šampiona u koji Partizan ulazi s velikim izgledima da preskoči Pjunik i nastavi takmičenje.

Prednost iz Beograda (3:1) je lepa, ali ne i opuštajuća, što se jasno može zaključiti iz reči Aleksandra Stanojevića, koji je u podnožju drevnog Ararata delovao prilično ubedljivo – baš kao što se očekuje i od Parnog valjka da takav bude na prvom evropskom gostovanju ove sezone.

– Maksimalno smo koncentrisani, spremni, orni i željni da sve ono što smo propustili na našem stadionu nadoknadimo u Jerevanu. Pri tom mislim na mnoštvo propuštenih prilika u Humskoj, pa očekujem da završimo posao u gostima – rekao je trener Partizana na konferenciji za novinare neposredno pred početak jedinog treninga na stadionu “Republika“.

Povezana vest:  Milić predsednik Skupštine, Bašanović ušao u UO

A, taj objekat ostavio je sjajan utisak i na mladog stručnjaka.

– Ambijent je prelep, teren odličan, stadion takođe. Voleo bih, bez obzira što igramo u gostima, da što više navijača bude na tribinama, a mi ćemo se truditi da im se odužimo što boljom igrom.

Posle se Stanojević našao pred baražom vatrom ovdašnjih novinara Prvo pitanje glasilo je da li smatra da su dva gola prednosti dovoljna Partizanu za plasman u sledeće kolo.

– Nema garancija u fudbal – oprezan je trener našeg tima. – Poštujemo protivnika, ali Partizan uvek i protiv bilo koga mora da igra na pobedu, ofanzivno.

Da li vas je Pjunik nečim iznenadio u prvoj utakmici?

– Naš skauting tim je sve dobro posmatrao, a mi nećemo da menjamo načn funkcionisanja. Nijednim detaljem Pjunik nas nije iznenadio, a verujem da neće ni sutra. Dobro smo ih analizirali i imamo jasnu sliku kako protiv njih da igramo.

Povezana vest:  Požar na stadionu Rada

Koliko daleko Partizan može da dogura u ovom takmičenju?

– Naš klub je već igrao u Ligi šampiona, poslednjih godina je redovan učesnik Lige Evrope, ali bi o dometima najbolje bilo da pričamo posle sutrašnje utakmice, pošto nam je ona sad najvažnija.

Hoće li igrati Petrović?

– Da!

Da li ste i pre susreta sa Pjunikom znali nešto o fudbalu u Jermeniji?

– Naravno. Pre tri godine naša reprezentacija je na istom ovom stadionu igrala bez golova dok je u Beogradu pobedila 1:0. Isto tako, pratim mladu selekciju Jermenije i može se reći da dobro poznajem ovdašnji fudbal.

I onda pitanje koje je imalo za cilj da isprovocira Stanojevića, ali se trener Partizana nije dao.

U drugom poluvremenu prve utakmice Mladen Krstajić je igrao malo oštrije, imao nekoliko opasnih startova, a sudije to nisu sankcionisale. Šta mislite o tome?

Povezana vest:  Modrić: Sa Anćelotijem sam igrao najbolji fudbal

– Partizan će igrati još jače, čvršće, žustrije – “mrtav ‘ladan“ je odgovorio Stanojević. – Mogu i da pričam da nam nije sviran očigledan jedanaesterac u Beogradu, ali neću da pominjem sudije.

Da li vam je Aleksandar Stevanović koji je igrao fudbal u Jermeniji pomagao u pripremi utakmice?

– Ko? Ne… Ne šalim se, stvarno ne znam o kome je reč… – završio je Stanojević.

Posle tog zvaničnog obraćanja javnosti u Jermeniji, Aleksandar Stanojević se zaputio na teren stadiona “Republika“ i zajedno sa saradnicima i igračima odradio poslednji trening pred sutrašnji meč.

Novinare u Jerevanu zanimalo je i mišljenje Aleksandra Stanojevića o učinku naše reprezentacije u Južnoj Africi. Trener Partizana je ljubazno uzvratio:

– Veliki je uspeh napravljen što smo se uopšte plasirali na Prvenstvo sveta. Napravili smo veliku pobedu nad Nemačkom i stvarno nam je malo nedostajalo da se plasiramo dalje.