Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je da očekuje veliku borbu do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

-Grupa je veoma teška i biće velika borba do samog kraja. Siguran sam da ova reprezentacija Srbije ima snage, kao što je to i pokazala – rekao je Matić novinarima u Beogradu.

Srbija četiri kola pre kraja zauzima prvo mesto u Grupi D kvalifikacija za Mundijal u Rusiji sa 12 bodova, koliko ima i Irska, a četiri više od Velsa i Austrije. Reprezentacija Srbije je u nedelju uveče igrala nerešeno 1:1 sa Velsom.

Povezana vest:  Lukić se kandidovao za novi mandat

Matić je kazao da ostaje žal za pobedom u toj utakmici.

-Ostao je žal što nismo pobedili i pobegli Irskoj dva boda, ali je bilo veoma teško. Primili smo gol kada smo utakmicu držali pod kontrolom, a bilo je teško da probijemo njihov bunker. Nismo smeli da napadamo iz svih snaga jer su mogli da nas ugroze – kazao je Matić.

Povezana vest:  Povratak Ibrahimovića, ubedljiva pobeda PSŽ-a

Vezni fudbaler Čelsija je dodao da misli je Srbija oštećena jer joj nije sviran penal kada je reprezentativac Velsa igrao rukom.

Matić je rekao da neće biti favorita u preostalim susretima u grupi.

-Nema apsolutnih favorita i nama će najvažnija utakmica biti sledeća koju ćemo igrati protiv Moldavije, da posle nje ostanemo prvi, a ostale ekipe ćemo gledati šta će da urade izmedju sebe – rekao je Matić.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U BUDVI, Analiza Prosinečkog

Srbija će protiv Moldavije igrati 2. septembra u Beogradu, dok će tri dana kasnije gostovati Irskoj u Dablinu.