joe_cole_celziDžo Kol prošao lekarske preglede u Liverpulu

 

Engleski fudbaler Džo Kol prošao je danas lekarske preglede u Liverpulu i naredne četiri godine igraće za taj premijerligaški klub.

Kol (28) će nositi dres sa brojem 10, a u Liverpul je došao iz Čelsija kao slobodan igrač. On je prvo pojačanje novog trenera Roja Hodžsona, koji je 1. jula na klupi „crvenih“ zamenio Rafaela Benitesa.

Povezana vest:  Igrači odustali od štrajka zakazanog za 6. januar

Engleski reprezentativac će u timu zameniti fudbalera sredine terena Jusija Benajuna, koji je pre dve nedelje prešao u Čelsi.

Kapiten Liverpula Stiven Džerard rekao je, povodom dolaska Kola, da će ostati u Liverpulu, a trener Hodžson istakao je da želi dodatno da pojača tim.

-Imamo mnogo posla, potrebni su nam još neki igrači. Svi u klubu moramo mnogo da se potrudimo kako bi navijači videli drugačiji tim na terenu. Tada možemo da se nadamo da će nam pružiti podršku kakva je bila u prošlosti – rekao je Hodžson.

Povezana vest:  Van Nistelroj: Idem u Hamburg da bih više igrao

Liverpul nije osvojio šampionsku titulu u Engleskoj od 1990. godine, što je iskoristio Mančester junajted i izjednačio se sa klubom sa Enfilda na 18 osvojenih titula.

Liverpul je 2009. godine takmičenje u Premijer ligi završio na drugom mestu, ali je prošle sezone bio sedmi, što je najgori plasman kluba od 1999. godine.

-Prošla sezona je bila razočaravajuća u svakom smislu, što je dovelo do odlaska trenera Benitesa. To ne može da se poništi dovođenjem pojedinih igrača i nikada ne bih želeo da obmanem navijače govoreći da je u klubu sve ružičasto dolaskom Džoa Kola – rekao je Hodžson.

Povezana vest:  Bekenbauer protiv promene pravila