Mlada fudbalska reprezentacija Srbije porazom je počela učešće na Evropskom prvnestvu u Poljskoj, pošto je u prvom kolu Grupe B danas u Bidgošču izgubila od Portugala sa 0:2.

Golove za Portugal postigli su Gonsalo Guedes u 37. minutu i Bruno Fernandes u 88.

U drugoj utakmici Grupe B večeras se od 20.45 sastaju Makedonija i Španija.

Plasaman u polufinale Evropskog prvenstva za mlade plasiraće se samo prvoplasirane selekcije i najbolja drugoplasirana iz tri grupe.

Povezana vest:  Šahtjor pobedio Dinamo i osvojio ukrajinski Superkup

Portugal je bolje počeo utakmicu i do prve dobre prilike stigao u četvrtom minutu posle prekida koji je izveo Fernandes sa desne strane. On je u petercu pronašao Rubena Nevesa koji je solidno zahvatio loptu, ali je pogodio stativu.

Srbija je postepeno počela da preuzima inicijativu, a dobru priliku u 11. minutu imao je Marko Grujić posle dodavanja Milana Gajića sa desne strane, ali je u poslednji čas udarac fudbalera Liveprula izblokirao Kanselo.

Povezana vest:  Vermezović: Navijači vetar u leđa, novajlije dobre

Ekipa Nenada Lalatovića imala je kontrolu nad utakmicom, ali je Portugal iz kontre u 37. minutu stigao do prednosti. Podensa je centrirao sa levog boka, a golman Srbije Vanja Milinković-Savić je zaustavio njegov centaršut na prvoj stativi, da bi na loptu natrčao Guedes i loptu glavom prosledio u nebranjenu mrežu.

„Orlići“ se nisu zaustavili posle primljenog gola, čak su i u drugom delu konstatno imali inicijativu, ali osim dva dobra pokušaja Nemanje Radonjića nisu ozbiljnije ugrozili gol Portugala, koji je posle proigravanja Renata Sančesa u 88. minutu ka Fernandesu stigao do drugog gola i tako praktično rešio utakmicu.

Povezana vest:  Van Gal: Murinjo je najveći u svojoj generaciji