franck_riberyRumenige zabrinut zbog Riberija

 

Izvršni direktor Bajerna iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige izrazio je zabrinutost zbog mogućih posledica slučaja maloletničke prostitucije, u koji je umešan i igrač tog kluba Frank Riberi.

Rumenige strahuje da bi se neočekivani debakl Francuske na Svetkom prvenstvu mogao negativno odraziti na francuskog reprezentativca.

-Verujem da je ovo pitanje politički motivisano zbog lošeg izdanja Francuske na Mondijalu, a Riberi će biti žrtveni jarac. Veoma nas brinu posledice afere – rekao je Rumenige.

Povezana vest:  Trojica lekara pod istragom zbog smrti Morosinija

Aktuelni šampion Nemačke stao je uz Riberija u momentu kad su detalji afere dospeli u javnost i produžio mu ugovor do 2015. godine. Riberi i njegov saigrač iz reprezentacije Karim Benzema osumnjičeni su da su koristili seksualne usluge prostitutke Zahije Dehar koja je tada imala samo 16 godina. Za seks sa maloletnicom francuski zakon predviđa kaznu do tri godine zatvora. Međutim, dešavanja u nacionalnom timu za vreme SP izazvali su veliku buru u francuskoj javnosti, a mnogi veruju da Riberi i Benzema nikada više neće obući reprezentativni dres.

Povezana vest:  Ibrahimović zbog povrede propušta prvenstveni meč