UEFA-Liga-EvropeKVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Spartak u trećem kolu

 

Fudbaleri subotičkog Spartaka plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su danas u Novom Sadu, u revanš utakmici drugog kola, savladali ekipu luksemburškog predstavnika Diferdanža sa 2:0 (1:0).

Prvi meč u Luksemburgu završen je nerešeno 3:3.

Spartak će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv ukrajinskog predstavnika Dnjepra iz Dnjepropetrovska. U prvoj utakmici 29. jula Subotičani će biti domaćini, a revanš je sedam dana kasnije u Dnjepropetrovsku.

Povezana vest:  Platini predložio da se 40 ekipa takmiči na SP

Na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu, pred oko 1.000 gledalaca, sudio je Keri Ričards (Vels).

Strelci su bili Ubiparip u 23. i Avramović u 88. minutu.

Žuti kartoni: Šarac (Spartak) i Janiš (Diferdanž).

Spartak: Labus, Stevanović, Šarac, Simović, Milanković, Bratić, Torbica (Čeng), Veselinov, Ubiparip (Nosković), Antonić, Puškarić (Avramović).

Diferdanž: Veber, Rodriges, Zibenaler, Albaneze (Fronkon), Bukvić, Ketenmajer (Diop), Betmer, Janiš (Aluni), Lebrezn, Piskor, Kicinger.

Spartak se zasluženo plasirao u treću rundu kvalifikacija za najmasovnije evropsko klupsko takmičenje pošto je u revanšu drugog kola po svemu viđenom u Novom Sadu nadigrao slabog predstavnika Luksemburga.

Povezana vest:  Ferguson želi Gvardiolu za naslednika

Subotičani su delovali sigurno na terenu, nijednog trenutka ne odajući utisak da njihova odbrana može da popusti i eventualno pruži šansu protivniku da postigne gol koji bi znatno zakomplikovao stvari.

U napadu Spartaka udarnu snagu predstvaljao je vrsni strelac Vojo Ubiparip, koji je u sredinom prvog poluvremena iskoristio smušenost odbrane gostiju i doveo domaću ekipu u vođstvo.

Povezana vest:  Everton želi da dovede Runija

U drugom poluvremenu viđeno je još manje uzbuđenja, a Spartak je uspeo da stvori par poluprilika. Subotički fudbaleri su u meču mirnog ritma stigli do ubedljivijeg vođstva u samom finišu utakmice preko rezerviste Marka Avramovića, koji je otklonio sve dileme oko putnika u treće kolo kvalifikacija.

Ekipa Diferdanža se pokazala kao veoma slab protivnik, iako je pre sedam dana na svom terenu propustila priliku da zabeleži povoljniji rezultat.