Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa pošto su večeras na Malti odigrali nerešeno 3:3 sa Florijanom.

Zvezda je pre nedelju dana u Beogradu u prvom meču slavila sa 3:0, pa se ukupnim rezultatom 6:3 plasirala u narednu rundu kvalifikacija.

Dva gola za Zvezdu na večerašnjem meču postigao je Ričmond Boaći u 12. i 70. minutu, dok se jednom u strelce upisao i Nenad Milijaš, u 76. minutu. Strelci za Florijanu bili su Stiven Pizani u 45. minutu iz jedanaesterca, Mauricio Velja u 78. i Ignjacio Varela u 84. minutu.

Povezana vest:  Mihajlović: Povećano iskustvo mlađim igračima

Crveno-beli će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv Irtiša iz Kazahstana. ;

Zvezda je dobro počela meč i stigla do prednosti kada je Boaći iskoristio centar Dušana Anđelkovića sa leve strane i posle udarcem glavom prebacio golmana ekipe sa Malte.

Crveno-beli su potom imali problema u odbrani, a Florijana je u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu izjednačila posle greške Abrahama Frimponga koji je napravio penal. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Pizani.

Florijana je na početku drugog dela igre bila bolji tim na terenu i imala nekoliko prilika da preokrene rezultat, ali nije ih realizovala što je Zvezda iskoristila.

Povezana vest:  Pečnik: Ne sme da bude padova u igri

Boaći je u 70. minutu četvrtim golom u dve utakmice doneo prednost Zvezdi. Posle novog centaršuta Anđelkovića loptu je spustio Slavoljub Srnić posle duela sa jednim protvničkim igračem, a Boaći je tu akciju završio pogotkom.

Samo sedam minuta kasnije Milijaš je postigao treći gol za beogradski tim na asistenciju napadača iz Gane.

Florijana je dva minuta kasnije posle nove loše intervencije odbrambenih igrača Zvezde postigla drugi gol na meču, a strelac je bio Velja.

Povezana vest:  Miljković: Uradili smo veliki posao u borbi za titulu

Anđelković je potom imao veliku, ali je izblokiran iako je bio u izglednoj šansi. U nastavku akcije Marko Gobeljić je dobio direktni crveni karton jer je sprečio kontranapad protivničke ekipe.

Florijana je sa igračem više na terenu uspela da izjednači, strelac je bio Varela koji je odmah posle gola isključen jer je provocirao klupu Zvezde. ;

Utakmica je odigrana pred oko 2.000 gledalaca u gradu Paola na Malti, a meč je posmatralo i više od 100 navijača Zvezde.