Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da njegova ekipa neće odstupiti od svog stila igre i da pobednik dvomeča protiv Sparte još nije odlučen pošto sledi revanš.

„Nećemo odstupati od svog stila i načina igre. Puno puta u toku 90 minuta kako ćete igrati zavisi od protivnika i puno činilaca, to je nepredvidivo. Igrano je samo jedno poluvreme, i dalje je ista meta i isto odstojanje kao pre prve utakmice“, rekao je Milojević na veoma posećenoj konferenciji za novinare u Pragu.

Zvezda će u četvrtak gostovati Sparti u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa, u kom će braniti prednost od 2:0 iz prve utakmice.

Povezana vest:  Atalanta zove Inzagija

Milojević je naveo da mnogo razmišlja o svom timu i da će uoči same utakmice odlućiti koje će igrače izvesti na teren, a nije želeo da otkrije zašto brazilski fudbaler Rikardinjo nije doputovao u Prag.

Upitan da li bi prihvatio pre utakmice da se ona završi bez golova, Milojević je kazao za ostaje pri svom stavu.

„Ostao bih pri stavu da fudbal ne može da se gleda na takav način, niti je to moja filozofija. Ne bih o tome šta bi bilo kad bi bilo, i ako bi bilo. Čeka nas izuzetno teška utakmica i takvo razmišljanje nije dobro. Obe ekipe igraju da pobede i prođu dalje. Koja ekipa bude bolja u ove dve utakmice, ta neka i prođe“, kazao je Milojević.

Povezana vest:  Vermezović: Naplatićemo dug Donjem Sremu

Milojević je, odgovarajući na pitanje da li smatra da će utakmica protiv Sparte biti najvažnija u njegovoj karijeri, rekao da je njemu kao treneru svaka utakmica važna, bez obzira na to da li je takmičarska ili prijateljska.

Trener Zvezde je imao mnogo reči hvale za Spartu, ali i sam češki fudbal.

„Sparta je dobar klub i ne treba puno trošiti puno reči. Češki fudbal je izuzetno jak. Nije slučajnost to koliko imaju predstavnika u Ligi šampiona i Ligi Evropa. Nadomak su ispunjenju ciljeva. Znamo šta češka reprezentacija znači u evropskom i češkom fudbalu“, rekao je on.

Povezana vest:  Alegri: Ne sviđa mi se pritisak u poslednje vreme

Milojević je istakao da ne zna za kakav će se sistem igre opredeliti Sparta i da više razmišlja o svojim igračima i šta će oni da urade na terenu.

Pohvale je imao i za trenera Sparte Andreu Stramačonija, koji je, poput njega, prošle sezone radio u Grčkoj, pošto je vodio Panatinaikos, a Milojević Panionios.

Sparta će biti oslabljena neigranjem turskog štopera Semiha Kaje, koji se ozbiljnije povredio protiv Bohemijansa u češkom prvenstvu, a Milojević mu je poželeo da se što pre vrati na teren.

Utakmica između Sparte i Crvene zvezde igraće se sutra od 19.00 na stadionu Letna u Pragu.