Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su večeras u Atini odigrali nerešeno 2:2 sa Olimpijakosom.

Grčki tim je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona slavio u Beogradu sa 3:1, pa se ukupnim rezultatom 5:3 plasirao u poslednje kolo kvalifikacija.

Crno-beli i dalje imaju šansu za jesen u Evropi pošto će se „prebaciti“ u plej-of kvalifikacija za Ligu Evropa. Žreb za plej-of je u petak.

Golove za Partizan na večerašnjem meču postigli su Sejdube Suma u 33. i Uroš Đurđević u 85. minutu, dok su strelci za Olimpijakos bili Mehdi Karsela Gonsales u 22. i Kostas Fortunis u 51.

Partizan je pred oko 25.000 navijača na Karaiskakisu bio bolji rival u prvih 45 minuta, a to dobro ilustruje i podatak da su crno-beli uputili osam udaraca ka golu protivnika naspram četiri Olimpijakosa. Prvo poluvreme su obeležila dva gola posle dve greške golmana.

Povezana vest:  Trener Čelsija optužen za nedolično ponašanje

U uvodnim minutima meča nije bilo mnogo uzbuđenja, a prvo se dogodilo u 14. minutu kada je Partizan bio vrlo blizu gola.

Marko Janković je s desne strane ubacio loptu na drugu stativu gde je u padu dočekao Đurđević i probao glavom, ali je golman Stefanos Kapino u poslednjem momentu uspeo da je izbije rukom.

Olimpijakos je u 22. minutu poveo posle velike greške Kljajića. Mehdi Karsela Gonsales je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane sa oko 18 metara, Kljajić je zakačio loptu koja mu je „prošla kroz ruke“ i završila u mreži.

Povezana vest:  Teško povređena trojica navijača Sampdorije

Taj gol nije pokolebao izabranike Miroslava Đukića koji su u 33. minutu izjednačili. Janković je snažno šutirao sa oko 25 metara, Kapino je slabo intervenisao, nije uspeo da uhvati loptu koja se potom odbila i na nju je natrčao Suma i smestio je u gol Olimpijakosa.

Do kraja prvog poluvremena prvog dela pokušavali su Tavamba i Đudrđević, ali se rezultat nije menjao.

Crno-beli su silovito počeli i drugo poluvreme, ali je vrlo brzo usledio „hladan tuš“. Kutris je centrirao, a Kostas Fortunis je skočio između dvojice igrača Partizana i glavom pogodio za 2:1.

Povezana vest:  Navijačko nasilje u Nemačkoj najveće u 12 godina

Šampion Srbije je želeo da odmah uzvrati, nije uspeo u tome, ali jeste učinio finiš utakmice uzbudljivim.

Janković je u 85. minutu lepo prošao po desnoj strani, uputio je loptu ka Kosoviću koji ju je propustio da bi Đurđević natrčao na nju i poslao je u mrežu za 2:2.

Samo minut kasnije Janković je propustio veliku priliku. Posle greške odbrane Olimpijakosa, lopta je iznenada stigla do Jankovića koji je iz sjajne pozicije šutirao preko gola i tako propustio priliku da unese dodatno neizvesnosti.