Trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je danas da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu protiv Voždovca u Super ligi Srbije i dodao da crno-beli na terenu treba da dokažu da su favoriti.

-Sutra nas očekuje težak meč, protiv jedne ozbiljne ekipe. To je ekipa koja voli da ima loptu i zaista mislim da će biti jedna otvorena, lepa i neizvesna utakmica – rakao je Djukić novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju ekipu Voždovca u utakmici četvrtog kola Super lige Srbije. Crno-beli posle prva tri kola imaju maksimalan učenik, dok je Voždovac ima dva trijumfa i remi.

-Sigurno da će to biti neizvestan meč jer je reč o dve ofanzivne ekipe, ekipe koje pritiskaju protivnika i ne daju mu da igra. Biće to utakmica puna intenziteta, brzih tranzicija – rekao je Djukić.

Povezana vest:  SP U20 NOVI ZELAND, Srbija savladala Meksiko

Djukić je naveo da nikada ne beži od uloge favorita, ali da to ne znači ništa ako se ne pokaže na terenu.

-Rotacija će ponovo biti, pred nama su važni mečevi, tako da gde god možemo pokušavamo da odmorimo igrače. I ovog puta će biti promena, ali je najbitnije da se to ne oseti u igri – rekao je trener Partizana.

Partizan u narednom periodu čeka težak raspored, mečevi protiv Videotona u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, a potom i derbi protiv Crvene zvezde. Djukić je istakao da nema lakih utakmica, da su podjednako bile teške i utakmice protiv Mačve i Spartaka, i dodao da želi da njegova ekipa u svaki meč ulazi kao da igra protiv Real Madrida.

Povezana vest:  Vujaklija: Nadam se da ćemo dogurati što dalje u Evropi

-Nema lakih protivnika, morate da odradite 90 minuta ako mislite danas da pobedite bilo koga. To je problem našeg fudbala. Problem je u glavi. Vi morate u svaku utakmicu da udjete maksimalno, kao da vam je protivnik u svakoj utakmici Real Madrid. Samo tako možete ići napred i napredovati kao ekipa. Ja zahtevam da moja ekipa u svaku utakmicu udje kao da je najteža – rekao je Djukić.

Trener Partizana je naveo da Sejduba Suma svakoga dana poboljšava svoju formu, da ima odličan stav i da je zadovoljan njegovim učinkom.

Djukić je rekao da je Leandre Tavamba ima veliki prostor za napredovanje, ako „to shvati u svojoj glavi“ – da on u svaku utakmicu udje maksimalno, da bude konkretan, da se ne zabavlja, već da bude takmičarski igrač.

Povezana vest:  Italija izgubila od Meksika u pripremnom meču

-Ima neverovatne fizičke predispozicije, fudbalsko znanje, oseća igru. Samo treba da on to shvati u svojoj glavi, da prebaci da je igrač za velika dela… Pokušaćemo da ga nateramo na to, jer mislimo da može da nam daje konkretnije stvari – rekao je Djukić.

Na pitanje novinara šta je Partizan izgubio odlaskom Leonarda i za koga se otvorio prostor u timu njegovim odlaskom, Djukić je rekao: „Leonardo je dobar igrač, dao je mnogo ekipi. Ali, Partizan je veliki klub i mora da nadje načine kako da funkcioniše. Sigurno ćemo naći druga sredstva kako da Partizan bude konkurentan sa drugim ekipama“.

Utakmica izmedju Partizana i Voždovca igra se sutra od 20.00 na stadionu u Humskoj.