PRED MEČ SA HELSINKIJEM

radisa_ilic_golman_partizanaRadiša Ilić: Skromno, posvećeno, ozbiljno

 

Jedan od najiskusnijih u timu Partizana (uz Krstajića , Sašu Ilića, Moreiru…) je i Radiša Ilić, poslednja prepreka protivničkim napadačima. Iskustvo je tas na vagi, koji može mnogo toga dobrog da donese timu na jednoj utakmici, posebno onoj koja ima epitet – istorijska. Ovo istorijska je već otrcana fraza, ali kad god se upotrebi, unosi nemir u ekipu, posebno kod mlađih igrača, koji podlegnu tenziji oko meča i „izgore kao šibice“. Međutim, tu su „stari vukovi“ da „spuste loptu na zemlju“ i preuzmu odgovornost na svoja pleća.

Povezana vest:  Fulam još cetiri sedmice bez Ruiza

Svestan svega ovoga Radiša Ilić je u najavi meča sa Helsinkijem bio prilično odmeren, smiren, skroman, ali i dovoljno optimističan – taman po meri.

-Helsinki je ozbiljniji protivnik od Pjunika, mada su i Jermeni odličan tim, pa smatram da je u ovom trenutku najbitnije da se skoncentrišemo samo na prvi meč u Beogradu. Ako budemo delovali timski i zajednički, uz disciplinu u igri kao u drugom poluvremenu protiv Pjunika u Beogradu, možemo se nadati povoljnom ishodu na ovom meču. Vrlo je bitno da ne primimo gol kod kuće, jer bi posle toga moranje prebacili u dvorište rivala. Velika je stvar što smo tu, nas nekolicina “veterana”, koji to možemo da prepoznamo. Iskustvo je neophodno da se u životu ostvari bilo kakav cilj, pa tako i u fudbalu, ali da biste u tome uspeli, sve to morate da prenesete na teren – rekao je Ilić.

Povezana vest:  Tajms: Pogba odbio Mančester Siti, na korak od Barselone

-Naravno, pored svega što čini pripremu jedne utakmice i njeno “izvođenje” na terenu, vrlo bitna stavka je i podrška navijača. U tome ne oskudevamo, jer je poznato kakve navijače imamo (vrlo često oni donose prevagu na terenu) i mislim da ćemo zajedničkim snagama u sredu pokušati da steknemo bilo kakvu prednost pred revanš u Finskoj – završio je Ilić.

Povezana vest:  Dandi Junajted u finalu kupa Škotske