FUDBALSKA-LOPTAJunajted i Siti poraženi u SAD

 

Dva mančesterska kluba – prvoligaši, Mančester Junajted i Mančester Siti, poraženi su u svojim pripremnim mečevima pred početak nove sezone engleske Premijerlige.

U nedeljnoj prijateljskoj utakmici odigranoj u Kanzas Sitiju domaći Vizardsi pobedili su Mančester Junajted sa 2:1 uz gol i asistenciju Keija Kamare. Dejvi Arnaud postigao je u 11. minuti pre nego što je u 41. Dimitar Berbatov poravnao rezultat sa bele tačke posle prekršaja koji je sam izborio. Za nedozvoljeno zaustavljanje protivnika Džimi Konrad kažnjen je crvenim kartonom.

Povezana vest:  4,5 miliona evra za Jankovića

Ipak, sve to Mančester Junajted nije uspeo da iskoristiti. Kamara je već u sledećoj minuti glavom posle udarca iz ugla pogodio za pobedu svoje ekipe pred 52.342 gledalaca na stadionu Arovhed. Junajted je igrao u sastavu: Amos – Rafael, Smaling, Evans, De Laet (Fabio 76) – Nani (Obertan 69), Skols, Gibson (Cleverli 69), Gigs – Berbatov (Velbek 76), Diuf (Maćeda 69).

Povezana vest:  Ninkoviću četiri, Ćulumu jedna utakmica suspenzije

Istim rezultatom kao i Junajted poražen je Mančester Siti i to u Harisonu (Nju Džesi) gde su bolji bili Nju Jork Red Bulsi, ekipa u kojoj igra Tjeri Anri.

Golove za američki klub postigli su Makumba Kanđi (7) i Dan Ričards (70.) šutom sa 25 metara. Rezultat je na 1:1 izjednačio u 55. minuti Jo.

Siti je igrao u sastavu: Hart (Tejlor 46), Onuha, Bojata (Leskot 63), Me (Ture 63), Bridž (Belami 82), Tute, Kej (Zabaleta 81), Irland (Kaningem 46), Tčimeni-Nimelj, Jo (A. Džonson 63), Adebajor.

Povezana vest:  Siti deklasirao lidera