Fudbalski klub Partizan saopštio je da je njegovog potpredsednika Vladimira Vuletića posle današnjeg žreba za Ligu Evropa u Monaku napao generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i pretio da će mu „otkinuti glavu“.

Partizan i Crvena zvezda su se prvi put u istoriji srpskog fudbala u istoj sezoni plasirali u grupnu fazu evropskog takmičenja. Partizan je sinoć eliminisao Videoton, a Zvezda je eliminisala Krasnodar. Žreb za grupnu fazu obavljen je danas u Monaku, a kako je naveo Partizan, dogodio se incident.

Povezana vest:  Košta odlučio, ali ne želi da otkrije za koga će igrati

-Umesto da sa zadovoljstvom prisustvuje, prvi put nakon deset godina, žrebu za neko evropsko takmičenje, čemu se i mi u Partizanu iskreno radujemo, jer nam je interes srpskog fudbala iznad svega, očigledno nenaviknut na Grimaldi forum u kojem se obreo, doktor Zvezdan Terzić je ničim izavan nakon žreba prišao potpredsedniku Partizana, Vladimiru Vuletiću, uneo mu se u lice i, povlačeći ga za rever sakoa, istakao pretnju ‘da će mu otkinuti glavu’ ukoliko ga bude dalje pominjao – navodi se u saopštenju Partizana.

Povezana vest:  Milovanović: Čekao sam ovaj gol

Kako se navodi, Vuletić je odgovorio Terziću da će ga uvek pominjati kada on bude pominjao Partizan i rekao mu da njegovo ponašanje „ne priliči jednom doktoru nauka“. Vuletić je pitao Terzića i da li mu je zapretio fizičkim nasiljem, a Terzić ih je „javno, pred svedocima potvrdio“. „Na ovaj način su flagrantno prekršene sve civilizacijske, sportske i etičke tekovine a učinjene su kriminalne radnje koje spadaju u krivična dela po pozitivnom zakonodavstvu ne samo naše države.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Melo odbacio navode o problemima sa Kakom

FK Partizan će podneti prijave Etičkom odboru UEFA, Etičkoj komisiji FSS i, najzad, policijskim i organima pravosudja Srbije, piše u saopštenju.