Fudbalska reprezentacija Belgije postala je večeras prva selekcija iz Evrope koja je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Belgija je večeras u gostima pobedila Grčku sa 2:1, u utakmici osmog kola Grupe H, i tako stigla do 22. boda u kvalifikacijama.

Do 70. minuta na tom meču mreže su mirovale, a onda su viđena tri gola za samo pet minuta. Jan Vertongen je u 70. minutu doneo prednost Belgiji, Hose Karlos Rodriges je izjednačio tri minuta kasnije, da bi Romelu Lukaku postavio konačan rezultat u 75. minutu.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 21. kola i tabela

U Grupi H večeras je odigran još jedan meč, a fudbaleri Bosne i Hercegovine su u gostima pobedili selekciju Gibraltara sa 4:0. Golove za BiH postigli su Edin Džeko u 35. i 85. minutu, Kenan Kodro u 65. i Senad Lulić u 83. minutu.

Posle osam odigranih kola, Belgija je prva u Grupi H sa 22 boda, BiH ima 14 na drugom mestu, a Grčka je treča s bodom manje. Kipar na četvrtom mestu ima 10 bodova, Estonija je peta sa osam, dok je Gibraltar poslednji bez bodova.

Povezana vest:  Novi Pazar: Ne stojimo iza uvredljivih poruka na tviteru

Fudbaleri Švajcarske su na korak od vize za Rusiju, pošto su večeras upisali i osmu pobedu u kvalifikacijama u isto toliko utakmica u grupi B. ;

Haris Seferović je postigao prvi gol u devetom minutu, Blerim Džemaili je bio strelac u 55, a konačnih 3:0 postavio je Rikardo Rodriges u 58. minutu. Švajcarska je mogla i do ubedljivije pobede, ali Džemaili u 32. minutu nije iskoristio penal.

Pobedu u gostima ostvario je i Portugal koji je sa 1:0 bio bolji od Mađarske. Jedini gol na meču postigao je Andre Silva u 48. minutu.

Povezana vest:  Gvardiola: Moramo da pojačamo brzinu

Švajcarska je prva na tabeli Grupe B sa 24 boda, Portugal ima 21, a Mađarska 10 bodova. Farska Ostrva na čertvom mestu imaju osam bodova, Andora je sakupila četiri, a Letonija tri boda.

Veliko iznenađenje viđeno je u Tuluzu, gde su Francuska i Luksemburg odigrali meč bez golova.

Francuska je sada prva u Grupi A sa 17 bodova, odnosno ima bod više od drugoplasirane Švedske. Holandija je na trećem mestu sa 13 bodova, Bugarska ima 12, a Luksemburg i Belorusija po pet.