Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je večeras na svom terenu selekciju Norveške sa ubedljivih 6:0 u utakmici osmog kola Grupe C kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Mesut Ozil je započeo goleadu u desetom minutu, potom je u 17. minutu asistirao Julijanu Dresleru za 2:0, a samo tri minuta kasnije Timo Verner je pogodio mrežu Norveške posle asistencije Tomasa Milera.

Verner je u 40. minutu povisio na 4:0, a u drugom poluvremenu u strelce su se upisali i Leon Gorecka u 50. i Mario Gomez u 79. minutu.

U istoj grupi, Severna Irska je na svom terenu pobedila Češku sa 2:1.

Povezana vest:  Milojević: Protiv Vojvodine uvek derbi, a umor stiže...

Nemačka je prva u Grupi C sa 24 boda, Severna Irska ima 19, a Azerbejdžan 10. Češka je na četvertom mestu sa devet bodova, Norveška ima sedam, a San Marino je bez bodova.

Fudbaleri Engleske su na svom terenu pobedili Slovačku sa 2:1 u osmom kolu Grupe F.

Slovaci su poveli golom Stanislava Lobotke već u trećem minutu, ali je Engleska uspela da preokrene rezultat a najzaslužniji za to bio je Markus Rašford. On je prvo u 37. minutu asistirao Eriku Dajeru za izjednačenje, a potom je u 59. minutu doneo pobedu svojoj reprezentaciji.

Povezana vest:  Đuričić: Izabrao sam Benfiku zbog napadačkog stila igre

U Grupi F večeras su odigrane još dve utakmice. Slovenija je bila ubedljiva protiv Litvanije sa 4:0, dok je Škotska pobedila Maltu sa 2:0.

Engleska je prva u Grupi F sa 20 bodova, Slovačka je druga sa 15, dok je Slovenija treća sa 14, koliko ima i Škotska. Litvanija je peta sa pet bodova, dok je Malta i dalje bez bodova.

Povezana vest:  26. KOLO JELEN SUPER LIGE, Partizan ostaje lider na tabeli

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je na svom terenu pobedila Rumuniju sa 1:0 u osmom kolu Grupe E. Pobedu Crnoj Gori doneo je Stevan Jovetić u 75. minutu.

Poljska je u istoj grupi bila sigurna protiv Kazahstana i slavila sa 3:0.

Selekcija Poljske je prva u Grupi E sa 19 bodova, Danska i Crna Gora imaju po 16. Rumunija je sakupila devet bodova, Jermenija je peta sa šest, dok je Kazahstan poslednji sa samo dva osvojena boda.