Fudbaleri Real Madrida počinju u sredu protiv kiparskog APOEL-a odbranu titule u Ligi šampiona i ove sezone pokušaće treći put uzastopno da osvoje to takmičenje, što je do sada uspelo samo Bajernu iz Minhena sredinom sedamdesetih godina prošlog veka.

Real od 20.45 na svom „Santjago Bernabeu“ igra protiv APOEL-a, utakmicu prvog kola Grupe H. „Kraljevski“ klub je tri puta u poslednje četiri godine osvojio najelitnije evropsko takmičenje. Real je rekorder sa 12 titula evropskog prvaka. Ekipa Zinedina Zidana će pokušati da veže tri titule prvaka Evrope, što je do sada uspelo samo Bajernu, koji je bio najbolji u sezonama 1973-1974, 1974-1975 i 1975-1976.

Povezana vest:  Čelsi ubedljiv, siguran i Mančester junajted

U drugoj utakmici u toj grupi Totenhem na Vembliju igra protiv Borusije. Totenhem privremeno igra na Vembliju pošto se još gradi njegov novi stadion. Ekipa Maurisija Poketina je prošle sezone na Vembliju izgubila dve od tri utakmice u grupi Lige šampiona, a ove sezone u Premijer ligi nijednom nije pobedila na tom londonskom stadionu.

Fudbaleri Liverpula takmičenje u Grupi E počinju od 20.45 na Enfildu protiv Sevilje. Petostruki evropski prvak je kroz plej-of izborio plasman u Ligu šampiona. „Crveni“ će želeti da se „osvete“ Sevilji za poraz u finalu Lige Evropa 2016. godine, posle kojeg je Liverpul ostao bez plasmana u najelitnije evropsko takmičenje prošle sezone.

Povezana vest:  Koroman: Žal zbog navijača

U drugoj utakmici Maribor će dočekati Spartak iz Moskve. Slovenački tim treći put igra u Ligi šampiona, a drugi put u poslednje četiri godine, dok se ruski plasirao u grupnu fazu prvi put od sezone 2012-2013. Mančester siti će od 20.45 igrati u Holandiji protiv Fejnorda, koji je u Ligi šampiona prvi put posle 15 godina.

U drugoj utakmici Grupe F ukrajinski šampion Šahjor igra protiv Napolija. Zbog sukoba na teritoriji, Šahtjor će umesto u Donjecku kao domaćih igrati u Harkovu. Obe ekipe ulaze u duel posle pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Povezana vest:  Manćini: Hteo sam da izudarim Nasrija

U Grupi G Monako igra od 20.45 na gostovanju protiv Lajpciga. Prošlogodišnji polufinalista u takmičenje ulazi oslabljen odlascima najboljih igrača Kilijana Mbapea, Bernarda Silve i Benžamina Mendija. Lajpcig je novajlija u Ligi šampiona, pošto je osnovan 2009. godine.

Porto će u drugoj utakmici u toj grupi dočekati Bešiktaš. Utakmice u grupama A, B, C i D igraju se večeras od 20.45.