manchester_unitedMančester Junajted bolji od MLS Ol Starsa

 

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su Ol Stars tima MLS lige sa 5:2 u utakmici odigranoj u Hjustonu, na stadionu Reliant pred 70.728 gledalaca. Ol Stars utakmice MLS lige obeležavaju duel najvećih zvezda profesionalne američko kanadske lige i uglednih evropskih protivnika, a ove sezone počasni gost bili su fudbaleri Mančester Junajteda.

Povezana vest:  Subotić ne pregovara sa Romom

Iako su MLS Ol Stars ekipe slavile u pet od prethodnih šest mečeva sa Evropljanima, uključujući i pobedu nad Čelzijem (1-0) 2006. protiv mlađanog Mančester Junajteda nisu imali šanse.

Već u 24. sekundi utakmice Crveni đavoli su poveli nakon gola Federika Maćede, a u 13. minuti bilo je 2:0 za Junajted nakon što je 18-godišnji italijanski napadač položio loptu na asistenciju Nanija iz kornera. Gol nade za MLS Ol Stars postigao je Brajan Čing u 63. minuti, ali su Daron Gibson, Tom Kleverli i Havier Hernandez otklonili svaku rezultatsku neizvesnost. Konačan rezultat postavio je Dvejn De Rosario u 89. minuti.

Povezana vest:  Kapelo: Vreme je da Rusije dobije velikog protivnika

Poslednju prijateljsku utakmicu tokom predsezonske turneje po američkom kontinentu Mančester Junajted će odigrati u petak protiv Čivas Gvadalahare, nakon čega se vraćaju u Englesku.

Otvarajuću utakmicu nove premijerligaške sezone Junajted igra 16. avgusta protiv Nju Kastla, a prethodno će 7. avgusta odigrati meč Komjuniti Šilda protiv Čelzija.