lotar_mateus_i_predsednikMateus se družio sa novinarima na Partizanu, navija za Red Bul u Formuli 1

 

Lotar Mateus je, kao što je i obećao, od juče u Beogradu. Sinoć je bio na meču Partizan – Helsinki, prethodno je sišao do igrača i dao podršku i podstrek pred meč igračima i stručnom štabu, a danas je na molbu novinara održao pres konferenciju na stadionu Partizana.

Pred početak konferencije, proveo je vreme u prostorijama kluba uz ćaskanje sa predsednikom Partizana Draganom Đurićem, a potom mu je prvi čovek crno-belih u Trofejnoj sali predao dres Partizana sa njegovim imenom i šal – „Partizan moja kuća“.

Da li je poseta vezana samo za Partizan ili će biti razgovora oko pozicije selektora Srbije?

-Moje emocije nisu samo vezane za Partizan nego i za Srbiju. Imam mnogo prijatelja u Srbiji i uvek se radujem da dođem ovde. Poseta je potpuno privatna.

lotar_mateus_moja_kucaImresije oko utakmice.

-Utakmica nije bila na najvišem nivou ali na ovakvim mečevima je bitan rezultat i da se sada već 90 odsto može smatrati da je Partizan prošao i ovo kolo. U zavisnosti od žreba i povećanja forme crno beli su već u narednom krugu.

Povezana vest:  Sedorf: Baloteli još nije vrhunski igrač, ali biće

Ko je bio upečatljiv na sinoćnom meču, po Lotaru Mateusu, bivši trener je rekao:

-Nije bila dobra utakmica i Partizan može bolje da igra. Partizan je još u pripremnom periodu. Saša Ilić je bio moj igrač ali je i juče pokazao klasu ne samo sa golom već i sa igračkom strategijom.

Kakve su poslovne ambicije?

-Posle svetskog prvenstva imam kontakt sa nekoliko nacionalnih saveza, postoje razgovori ali još nije toliko odmaklo pa neću o tome da pričam. Uvek zavisi ko vam ponudi posao. Imam kontakt sa nekoliko klubova ali sačekaću ponude. To znači da neću ići bilo gde da bi samo radio. To nisam radio ni pre sedam godina kada sam došao u Partizan već sam znao da ću napraviti rezultat i to isto mora sada da se desi kod narednog poslodavca.

Pre sedam godina Lotar je izjavio da mu se Ilijev sviđa na i van terena.

-Drago mi je što je Ilijev postigao gol juče, sva trojica koja su postigli gol bili su moji igrači. Ilijev je jedan pozitivan primer. Iako je bio samo pet dana u treningu odigrao je odličnu utakmicu a ima kontakt sa publikom i ona ga voli a to je odlično.

Povezana vest:  Antić: Vidić će biti spreman za Svetsko prvenstvo

Mediji prate privatan život Lotara Mateusa iako on nije ovde a da li je i zbog toga došao ovde?

lotar_mateus_profil-Ljudi znaju da sam i privatno imao život ovde ali sam podelio privatno i poslovno i ništa drugo nije organizovano sada.

Da li bi se Lotar odazvao pozivu da dođe u Partizan ako se kvalifikuje u LŠ da pomogne ekipi?

-I u moje vreme tim je odlično postavljen. Sada imaju mladog trenera, odličnog. Puno razmišlja ali u koliko je nekome potreban moj savet tu sam, uvek na raspolaganju da pomognem.

Lotar je dalje rekao:

-Partizan mora da uđe u Ligu šampiona i to je bitno ne samo zbog Partizana već i zbog Srbije. Partizan ima te mogućnosti. Naravno, sa najvećim ekipama u Evropi ne možete da konkurišete zbog privrednih mogućnosti. Sezonu koju sam ja radio ovde ostala je u lepoj uspomeni navijačima i to mi je drago. Ovde se osećam prijatno.

Da li ćete doći na sledeću utakmicu?

-Izašli smo na kratko na večeru posle utakmice i bili na još jednom mestu (uz osmeh kažeMateus). I ako opet usledi poziv rado ću doći na narednu utakmicu. Ova utakmica bila je korak u prošlot je smo pre sedam godina za dva dana igrali sa Đurgarenom. I ako imam vremena da dođem ponovo biću sa zadovoljstvom prisutan i na sledećoj utakmici.

Povezana vest:  Riberi možda u subotu igra protiv Borusije

Pre meča Mateus je poželeo sreću fudbalerima Partizana.

-Bio sam u hodniku kada je ekipa izlazila na teren. Neke igrače znam od ranije, Krstajića iz Nemačke. Poželeo sam im sreću ali mislim da njihov fokus treba da bude na utakmicu a ne što sam ja tu.

Kako komentariše činjenicu da je u Nemačkoj reprezentaciji sve manje Nemaca i da će, za koju godinu sve biti stranci u timu?

-Evropa raste, Nemačka je gostoljubiva država gde dosta stranaca dobija državljanstvo i mi moramo da profitiramo – veli Mateus a I otkrio je dalje planove:

-U subotu popodne putujem za Budimpeštu da gledam trke Formule 1. Fetel je odličan vozač za mene ali mislim da je SP Formule uzbudljivije ove godine. Navijam za Red Bul i voleo bi da oni budu prvaci ove godine.

PHOTO: ataimages.rs