Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Dinamo iz Kijeva u drugom kolu Grupe B Lige Evropa. Utakmica se igra od 21.05 pred praznim tribinama stadiona u Humskoj zbog kazne crno-belima.

Izabranici Miroslava Djukića u drugo kolo Lige Evropa ulaze sa jednim bodom, pošto su na početku tog takmičenja odigrali 1:1 sa Jang Bojsom. To je bio treći remi Partizana u poslednje četiri evropske utakmice. Dinamo je prvi u grupi sa tri boda posle pobede nad Skenderbegom od 3:1.

Povezana vest:  Anćeloti: Nema razloga da Tores ne zaigra protiv Liverpula

Partizan i Dinamo su se do sada dva puta sastajali i oba puta je u sezoni 1979/77. slavio tim iz Kijeva – na svom terenu je pobedio sa 3:0, dok je u Beogradu bilo 2:0.

Fudbalere i navijače Partizana trebalo bi pred sutrašnji duel trebalo da ohrabri i podatak da Dinamo nije uspeo da pobedi na šest poslednjih gostovanja u evropskim takmičenjima, ali su četiri meča završili remijem. Na tih šest utakmica Dinamo je postigao samo jedan gol.

Povezana vest:  Đukić: Ovakve stvari ne smeju da nam se ponavljaju

Medjutim, crno-beli nemaju dobar skor sa ukrajinskim klubovima. Do sada su odigrali osam mečava protiv klubova iz te zemlje, dva puta su pobedili, upisali su jedan remi i čak pet poraza. Dinamo protiv srpskih klubova ima pozitivan skor – dve pobede i dva remija. Kijevski klub je u sezoni 2000/01. eliminisao Crvene zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Na pariskom stadionu izvedena kontrolisana eksplozija

Šampion Srbije se po peti put takmiči u Ligi Evropa, ali nikada do sada nije uspeo da prodje u drugu rundu takmičenja. Dinamo, na drugoj strani, dva puta je stizao do četvrfinala tog takmičenja, u sezoni 2010/11. i 2014/15. kada se i poslednji put takmičio u grupnoj fazi. Utakmicu Partizana i Dinama sudiće norveški sudija Svajn Odvar Moen.