Fudbaleri Partizana ispustili su večeras u Beogradu dva gola prednosti i izgubili od Dinama iz Kijeva sa 2:3, u utakmici drugog kola Grupe B u Ligi Evropa.

Partizan je poveo u 34. minutu golom Ognjena Ožegovića, a vođstvo je udvostručio Leandre Tavamba u 42. minutu. Dinamo je smanjio u 54. minutu preko Moraeša iz jedanaesterca, a izjednačio je Vitalij Bujalski u 68. minutu. Pobedu ukrajinskom timu doneo je Moraeš u 84. minutu, svojim drugim golom na utakmici.

U drugoj utakmici u Grupi B, Skenderbeg i Jan Bojs odigrali su nerešeno 1:1.

Partizan je treći na tabeli sa jednim bodom, koliko ima i Skenderbeg. Dinamo je prvi na tabeli sa šest bodova, na drugom mestu Jang Bojs ima dva.

Obe ekipe su od početka utakmice zaigrale otvoreno, pa su posle početnog ispitivanja snaga usledila uzbuđenja pred oba gola.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Partizan preko Evertona u 17. minutu. Sejduba Suma je uposlio Tavambu, a on je odložio loptu do Evertona koji je natrčao iz drugog plana, ali je šutirao pravo u golmana Maksima Kovala.

Povezana vest:  Srbija napredovala za tri mesta i sada je 63. na rang listi

Već u narednom napadu, minut kasnije, usledila je šansa na drugoj strani. Artem Kravec je šutirao sa oko 20 metara, ali je Vladimir Stojković sjajno intervenisao i poslao loptu u korener.

Reprezentatvni čuvar mreže je još bolje intervenisao u 25. minutu. Nemanja Miletić je pogrešio, Kravec je lepo uposlio Derlisa Gonzalesa koji je izašao sam ispred Stojkovića, ali je golman Partizana lepo uleteo u taj šut i spasio svoj gol.

Crno-beli su poveli u 34. minutu golom Ožegovića. Levi bek Nemanja Miletić je ubacio loptu iz auta do Tavambe koji je ušao u kazneni prostor i prosledio loptu do Ožegovića kome nije bilo teško da savlada golmana ukrajinskog tima.

Partizan je u tim momentima dominirao na terenu, a bolju igru krunisao je još jednim golom u 42. minutu. Suma mu je dodao loptu, a Tavamba je ušao u šesnaesterac prevario nekoliko igrača i pogodio mrežu.

Povezana vest:  Maskerano na sudu zbog utaje poreza 29. oktobra

Malo je nedostajalo da izabranici Miroslava Đukića na odmor odu i sa ubedljujom prednošču. Tamaš Kadar je vratio loptu golmanu koja ga je prevarila i krenula ka praznoj mreži, ali je Koval uspeo da stigne do nje u poslednjem trenutku, na gol liniji.

Dinamo je svim silama krenuo u napad na početku drugog poluvremena i vrlo brzo je smanjio rezultat. Bojan Ostojić je na dvadesetak metara od gola napravio prekršaj, slobodan udarac je izveo Josip Pivarić, a lopta je na putu ka golu pogodila u ruku Ožegovića. Sudija Svein Odvar Moen je svirao penal a siguran izvođač u 54. minutu bio je Moraeš koji je na poluvremenu ušao u igru. Desetak minuta kasnije ukrajinski tim je imao još jednu dobru priliku, ali je Stojković odbranio udarac Domagagoja Vide glavom posle „skraćenog kornera“.

Povezana vest:  Klop: Želeli smo da izvučemo Mančester junajted

Ono što tada nisu iskoristili jesu četiri minuta kasnije. Strelac je bio Bujalski udarcem sa peterca, ali su veliki posao pre toga obaviliBesjedin i Moraeš.

U 75. minutu ponovo je Stojković bio sjajan na golu, odlično je reagovao posle udarca Denisa Garmaša sa oko 25 matara, a potom i u 81. minutu nakon udarca Pivarića iz slobodnog udarca.

Dinamo je inicijativu i mnogo bolju igru u drugom poluvremenu materijalizovao u 84. minutu. Bujalski je snažno šutirao, pogodio je stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Moraeš za 2:3. Fudbaleri Partizana do kraja nisu uspeli da naprave šansu i da pokušaju da ugroze protivnički gol.

U trećem kolu 19. oktobra Partizan će igrati u Elbasanu protiv albanskog Skenderbega, a Dinamo će u Kijevu dočekati Jang Bojs.