Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da je napadač te ekipe Serhio Aguero slomio rebra u saobraćajnom udesu i da će propustiti predstojeći derbi sa Čelsijem.

Aguero je povređen u četvrtak u Amsterdamu, na slobodan dan, po povratku sa koncerta kolumbijskog pevača Malume. Argentinac je bio u taksiju na putu do aerodroma, kada je vozač izgubio kontrolu i udario u stub.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Aguero: Nemci pod pritiskom u finalu

„Aguero je imao udes u Amsterdamu i vratiće se. Nisam lekar, ali on će se odmah vratiti i oporaviti. Još nismo razgovarali, pripremao sam trening, ali danas ćemo pričati. Mislim da je slomio rebra. Slobodan dan je za odmor i sreću. Ja sam trener koji ne želi da vodi treninge svakoga dana, pošto igrači moraju da se odmore, psihički i fizički“, rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Povezana vest:  Real slavio u predgrađu Madrida

Fudbaleri Mančester sitija igraju u subotu od 18.30 na Stamford Bridžu protiv Čelsija u prvenstvu.

Gvardiola je rekao da će levi bek Benžamen Mendi popodne u Barseloni biti podvrgnut operaciji kolena i da će odsustvovati sve do polufinalnih utakmica Lige šampiona, u aprilu.

Španski trener dodao je i da Vensan Kompani nije mesec dana trenirao sa ekipom i da neće igrati u predstojećoj utakmici reprezentacije Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Petrović: Radosav Petrović obezbedio mesto u timu

„On će se sastati sa lekarima reprezentacije i vratiće se. Neće igrati“, dodao je Gvardiola.

Posle šest kola u Premijer ligi Siti je prvi na tabeli sa 16 bodova, koliko ima i njegov gradski rival Junajted.