stanojevic_i_decaStanojević u humanoj misiji

 

Prihvatilište za decu i omladinu Beograda je ustanova socijalne zaštite u nadležnosti grada Beograda, koja postoji već 52 godine. Od osnivanja, kroz ovu ustanovu je prošlo preko 60.000 korisnika. Zbog svega navedenog ove godine je pokrenut projekat “Pobedi za decu Prihvatilišta”, čiji je cilj prikupljanje sredstava za njihov novi dom. Pored mnogobrojnih poznatih sportista koji posećuju ovaj dom u posetu im je danas stigao i trener fudbalera Partizana, Aleksandar Stanojević. On je posetio mališane i tako održao obećanje dato pred polazak na pripreme u Austriju. Pored druženja sa mališanima, uručio je dres pobedniku aukcije, sa koje je sav prihod otišao prihvatilištu da bi se izgradila nova zgrada, koja obezbeđuje mališanima adekvatne uslove za život.

Povezana vest:  Klemens Tenis kritikovan jer je prihvatio poziv Putina

Opkoljen sa desetak mališana iz doma uzrasta od 6 do 13 godina, Stanojević je jedva uspeo da sakrije emocije pred potresnom slikom koju smo zatekli u dvorištu oronule zgrade. I pored svih problema koje imaju, deca su kao i sva druga – razdragana i razigrana, a za Saleta su imali dosta pitanja, uglavnom vezanih za predstojeću utakmicu sa Helsinkijem, kao i da li će Moreira igrati u revanšu. Neko bi se zapitao – kako tako mala deca znaju sve te fudbalske stvari, ali to nikoga ne bi trebalo da čudi, jer oni su redovni posetioci Partizanovih utakmica.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Pobede Vojvodine, Javora i OFK, prekid u Novom Pazaru

Na kraju druženja Stanojević je pozvao sve mališane da budu gosti Partizana na Zemunelu, i to već krajem sledeće nedelje čim se ekipa vrati iz Finske.Dogovor je, naravno, odmah postignut, bez premišljanja. Stanojević im je saopštio da će po njih doći klupski autobus i da će trening tako isplanirati da bude održan, baš kada oni dođu u posetu.

Povezana vest:  Djukić: Evropa je prioritet, jer je prva na redu

Inače, veliki teret cele akcije prikupljanja sredstava pao je na vaspitačicu Anu Kalajdžić, koja je i pokrenula inicijativu za ovakav vid prikupljanja sredstava, a tu su i Biljana, Aleksandra i ostalo osoblje doma. Međutim, bez svesrdne pomoći grada Beograda, koji je dao punu podršku i pomoć akciji, verovatno akcija ne bi ni uspela.