Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker demantovao je danas natpise medija o navodnim pregovorima sa Karlom Ančelotijem o preuzimanju hrvatske reprezentacije.

Šuker je pisanje Gazete delo Sport nazvao dezinformacijama.

„Razočaran sam što je svetski ugledni medij, kao što je Gazeta delo Sport, izvor ovakve dezinformacije, tipične ‘falsa notizia’ (lažna vest), kakvu uobičajeno plasiraju manje respektabilni mediji u potrazi za senzacijama. Mogu samo reći da je selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i da smo svi isključivo fokusirani na utakmice protiv Grčke u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo“, rekao je Šuker.

Povezana vest:  Prosinečki: Važan je jedino 28. jul

Po pisanju Gazete, HNS navodno pregovara o tome da Ančeloti, ako se Hrvatska plasira na SP, vodi „vatrene“ samo na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

„Naviknuti smo da većina hrvatskih medija požuri da prenese ovakvu neistinu. Kod nas svaka vest koja za cilj ima destabilizaciju ili omalovažavanje Saveza dobije zapaženi prostor u medijima. To, nažalost, nije ništa novo, ali mi ćemo nastaviti da radimo u interesu hrvatskog fudbala. Zato uoči ovih odlučujućih utakmica pozivam sve na zajedništvo, a medije na objektivnost i na istinu“, rekao je Šuker, prenosi Hina.

Povezana vest:  Barselona posle preokreta slavila u Sevilji