Trener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da je zadovoljan mladim fudbalerima i uticajem koji oni imaju na igru tog kluba. Venger je posebno srećan nastupom Edvarda Nketijaha u pobedi nad Noričom u Liga kupu Engleske.

-Ne mogu da se setim kada je neki mladi fudbaler imao takav uticaj. Nadam se da će imati dugu karijeru u Arsenalu – rekao je Venger britanskim medijima.

Povezana vest:  Jedanaest golova Mašinca na startu Letnje futsal superlige

Nketijah, 18-godišnji napadač, doneo je preokret i pobedu posle produžetaka Arsenalu nad Noričem, a bio je strelac izjednačujućeg gola odmah pošto je ušao u igru pred kraj regularnog dela utakmice. On je 2015. došao u Arsenal kao omladinac, a Venger je kazao da mu nije jasno zašto ga je Čelsi tada pustio da ode.

Edvard Nketijah je prehodno debitovao za Arsenal na utakmici protiv BATE Borisova u Ligi Evropa. Venger Ligu Evropa i kupove koristi kao priliku da pruži šansu mladim fudbalerima.

Povezana vest:  Poljska policija uz pomoć simulatora vežba za EP 2012.

Arsenal je nedavno pobedio Crvenu zvezdu u Beogradu u Ligi Evropa, sa timom koji su činili većinom omladinci, pojačani sa nekoliko iskusnijih fudbalera poput Petra Čeha i Olivijea Žirua.