Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola posle pobede nad Vulverhemptonom i plasmana njegove ekipe u četvrtfinale Liga kupa nije bio zadovoljan zvaničnom loptom na tom takmičenju.

Mančester siti je ove sezone na 13 utakmica postigao 42 gola, ali je prethodne večeri napokon zaustavljen u Liga kupu, pošto je do trijumfa došao tek nakon boljeg izvodjenja jedanaesteraca. Meč je prethodno završen bez golova.

Povezana vest:  Milojević: Derbi je daleko, trenutno je važan samo Zemun

-Ovo nije ozbiljna lopta za ozbiljno takmičenje. Previše je lagana, stalno se kreće. Nije dobra lopta. Nemoguće je postići gol sa takvom loptom, a to kažem jer smo pobedili. Ovo nije opravdanje, svi igrači su se pitali sa čim igraju. Nema težinu, ništa. Razumem marketing, novac, ali je neprihvatljivo. Nisu u pitanju samo utakmica, dve, nego godina ili dve. Svi igrači se žale – rekao je Gvardiola.

Povezana vest:  Rodrigez: Nadam se da će mi se Falkao pridružiti u Realu

Utakmice Liga kupa igraju se loptama proizvodjača „Mitre“, a one se koriste i u tri engleske niže lige, za razliku od Premijer lige gde se koristi „Najki“ lopta. Organizatori takmičenja EFL saopštili su da je lopta testirana od Fife i da je ispunila propisane standarde.

-Očito, karakteristike su subjektivna stvar. Zabava koja je obezbedjena tokom sinoćnih utakmcia očito ukazuje da lotpa ne utiče negativno na takmičene – navodi se u saopštenju i dodaje da će EFL saradjivati sa Gvardiolom i Mančester sitijem kako bi u potpunosti razumeli zabrinutosti.

Povezana vest:  Siti ubedljiv, Palas protiv Čelsija upisao prvu pobedu

Gvardiola je dodao da je njegov tim imao „dan ili dva“ treninga sa „Mitre“ loptom. Na sinoćnih šest utakmica u Liga kupu postignuto je 18 golova, a jedino na utakmici Mančester sitija i Vulverhemptona nije bilo golova.