Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su danas u London na utakmicu sa Arsenalom, u četvrtom kolu Grupe H u Ligi Evropa.

Kako se navodi na klupskom sajtu, trener Zvezde Vladan Milojević na put je poveo 20 fudbalera, a na spisku su: Milan Borjan, Nemanja Supić, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Srdjan Babić, Damjan Le Talek, Abraham Frimpong i Dušan Andjelković.

Na put su krenuli i Uroš Račić, Mičel Donald, Nenad Krstičić, Gelor Kanga, Luka Ilić, Nemanja Milić, Slavoljub Srnić, Luka Adžić, Nemanja Radonjić, Ričmond Boaći i Aleksandar Pešić.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Britanci traže da se na poslu gledaju utakmice SP

Trener Milojević ne može da računa na Milana Rodića, koji je na meču protiv Arsenala u Beogradu dobio crveni karton.

Crveno-beli će pokušati da spreče Arsenal da pobedom osigura plasman u narednu fazu Lige Evropa, dva kola pre kraja. Zvezda posle tri utakmice zauzima treće mesto na tabeli sa četiri boda, koliko ima i BATE Borisov, pet manje od Arsenala koji je bez poraza. Keln je bez bodova u Grupi H.

Povezana vest:  Ibrahimoviću funkcija sportskog direktora PSŽ

U prošlom kolu, Zvezda je na svom stadionu izgubila od Arsenala sa 1:0 golom Olivijea Žurija u 85. minutu.  Arsenal je upisao tri pobede u prva tri kola, a bez poraza je u poslednjih osam utakmica u Kupu Uefa ili Ligi Evropa još od marta 2000. godine i meča protiv Deportiva iz La Korunje.

Beogradski tim je ove sezone dva puta pobedio u gostima, protiv Sparte u Pragu u kvalifikacijama i protiv Kelna u drugom kolu grupne faze. Preostala tri gostovanja ove sezone crveno-beli su završili sa dva remija i jednim porazom.

Povezana vest:  Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila Irsku

Crvena zvezda je u svojoj istoriji igrala 17 utakmica protiv engleskih klubova i ima šest pobeda, pet remija i šest poraza. Utakmica izmedju Zvezde i Arsenala igra se u četvrtak od 21.05 u Londonu.