Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su večeras 0:0 protiv Arsenala u Londonu, u utakmici četvrtog kola Grupe H u Ligi Evropa.

U drugoj utakmici u toj grupi Keln je na svom terenu pobedio BATE Borisov sa 5:2.

Arsenal je prvi na tabeli sa 10 bodova, Zvezda ima pet, BATE je treći sa četiri boda, a Keln ima tri.

Zvezda je, poput utakmice pre tri nedelje u Beogradu, i u Londonu imala svoje šanse koje nije iskoristila, ali za razliku od prethodnog puta izdržala je u odbrani i osvojila važan bod u borbi za plasman u narednu fazu.

Povezana vest:  Morinjo oštro kritikovao medije

Crveno-beli su u prvom poluvremenu dva puta bili veoma blizu vođstva, posle velikih prilika Vujadina Savića i Ričmonda Boaćija.

Savićev šut glavom odlično je odbranio mladi golman domaćeg tima Met Mejsi, posle čega je lopta pogodila prečku, dok je Boaći šutirao pored gola u šansi jedan na jedan.

Arsenal je kontrolisao igru u drugom delu i imao nekoliko opasnih napada, a najbolju šansu imao je Džek Vilšir, ali je tada odlično reagovao Zvezdin štoper Damjan Le Talek, koji je atraktivno izbacio loptu sa gol linije.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA H, Stanojević: Ne smemo da ugrozimo naš ponos

Engleski klub je bio bolji u nastavku i ređao je napade, a 10 minuta pre kraja pretila je i Zvezda, ponovo preko Boaćija, koji je još jednom šutirao pored gola.

Arsenal je imao inicijativu i u samom finišu utakmice, ali je Zvezdina odbrana izdržala nalete protivnika.

Utakmica je igrana pred oko 50.000 ljudi na stadionu Emirati, od čega tri hiljade navijača Zvezde, koji su celu utakmicu bili bučniji od domaće publike.

Povezana vest:  Bajern s Barselonom, Milanom i Internacionalom na Audi Cupu

U petom kolu 23. novembra Zvezda će igrati u Belorusiji protiv BATE Borisova, a Arsenal će igrati u Kelnu.