Srpski fudbaleri Filip Kostić i Antonio Rukavina rekli su danas da će predstojeća prijateljska utakmica protiv reprezentacije Kine biti poseban izazov.

-Sigurno da su reprezentacija koja želi da napreduje, da se razvija i da bude sve bolja. Opšte je poznato da se mnogo ulaže u kineski fudbal. Očekujem da na stadionu bude lep ambijent, ovde se fudbal sigurno voli i prati, što se uostalom videlo i ispred hotela kada su nas dočekali brojni navijači – rekao je Kostić za sajt Saveza.

Srbija će u petak igrati protiv Kine u gradu Guangdžou, posle čega sledi selidba u Ulsan na duel sa Južnom Korejom. Reprezentacija Srbije je posle napornog i dugog puta došla u Guangdžou, gde je srdačno dočekana, a već je imala i prvi trening.

Povezana vest:  Arsenal bez Artete još tri meseca

Filip Kostić je naveo da je iza njega uspešan vikend, pošto je bio strelac za svoj klub Hamburg u pobedi u nemačkom prvenstvu.

-To je doprinelo da se baš dobro osećam pred novo okupljanje reprezentacije. Verujem da će utakmica protiv Kine biti veoma interesantna i da će predstavljati jednu vrstu posebnog izazova za nas. Ipak smo ovde dočekani kao selekcija koja je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo i od nas se očekuje da budemo što kvalitetniji u predstojećem meču. Kao i uvek kad igram za nacionalni tim, pružiću sve od sebe da odigramo još jednu dobru utakmicu i ostvarimo pozitivan rezultat – kazao je Kostić.

Povezana vest:  Džerard: U trci smo za titulu

Njegov saigrač iz nacionalnog tima Antonio Rukavina rekao je da dueli sa Kinom i Korejom za reprezentaciju Srbije „praktično znače novi početak“.

-Iza nas su uspešne kvalifikacije, a ispred najveće planetarno takmičenje. I znamo šta se od nas očekuje – naveo je Rukavina.

On je dodao da je Kina „na papiru“ slabija od Koreje.

-Oni su, uslovno rečeno, slabiji rival na papiru od Južne Koreje, ali i selekcija koja zaslužuje maksimalan respekt. Zato mislim da je dobro što su nam oni prvi rival, jer trebaće nam malo vremena da se aklimatizujemo, prilagodimo novim uslovima, vremenskoj razlici – kazao je Rukavina.

Povezana vest:  Van Persi: Jedva čekam da zaigram sa Falkaom i Di Marijom

Po njegovim rečima, azijska turneja prestavljaće pravu pripremu za ono što Srbiju čeka sledeće godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

-Nije isključeno da nam rival u grupi bude neka selekcija iz Azije, zato nam ove utakmice i služe. Kao i da neke nove zamisli selektora Krstajića prenesemo na teren. Mislim da nam to neće predstavljati problem, zajedno smo prošli kvalifikacioni ciklus, a lično poznajem ga više od 10 godina – rekao je desni bek.

Rukavina je zahvalio prethodnom selektoru Slavoljubu Muslinu na poverenju koje mu je ukazao.