Fudbalski reprezentativac Srbije Ivan Obradović rekao je danas da Južna Koreja ima dobre igrače i dodao da njegova ekipa neće imati problema ako bude imala pristup kao da je kvalifikaciona, a ne prijateljska utakmica.

„Imaju zaista dobre igrači, prva zvezda im je Song iz Totenhema. Sećam se da smo 2011. izgubili sa 2:1. Igraju dosta visoko, imaju dobar presing, veoma su uporni. Neće nam dakle biti lako, ali ukoliko budemo imali pristup kao da je u pitanju kvalifikaciona utakmica, onda neće biti problema“, rekao je Obradović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Povezana vest:  Real iz Madrida uputio saučešće porodici Miljanić

Srbija je u petak pobedila Kinu u Guangdžouu sa 2:0, a u utorak je očekuje novi prijateljski meč protiv Južne Koreje.

„Imao sam već ranije iskustvo kod selektora Vladimira Petrovića sa ovako dalekih turneja, tada smo igrali protiv Južne Koreje i Australije, tako da sam znao šta nas očekuje. I za sada sve funkcioniše kako treba, odigrali smo dobro protiv Kine, izgledalo je sve jako ozbiljno, iako smo igrali u kombinovanom sastavu sa dosta mladih igrača. I drago mi je da smo pobedili“, rekao je Obradović.

Povezana vest:  Inter ponovo prvak, Sampdorija u Ligi šampiona

Obradović je istakao da ekipa dobro funkcioniše.

„Istina, promenilo se mnogo toga, ranije je to ‘stariji â?? mlađi’ bilo izraženije, sada smo svi isti, na istoj talasnoj dužnosti. Dobar je odnos a to je najvažnije. Vidi se poštovanje od strane mlađih igrača, a mi smo tu da im svojim iskustvom, a mnogi od nas su tu skoro deset godina, pomognemo kako bi se brzo i lako uklopili. Momci su jako korektni, sve prihvataju, vidi se njihova velika želja da napreduju u svakom smislu“, rekao je on.

Povezana vest:  Balotelijeva premijera u četvrtak u Rumuniji

Teži meč protiv Južne Koreje u odnosu na prethodni protiv Kine očekuje i Nemanja Gudelj.

„Kina taktički nije jaka selekcija, loši su na tom planu i zato nam je bilo lako da trijumfujemo. Protiv Južne Koreje će biti mnogo teže, liga ima je mnogo jača, taktički su jači, disciplinovaniji. Verujem da ipak možemo da pobedimo i u drugoj utakmici, jer na kraju najviše zavisi od nas“, rekao je Gudelj.

Utakmica između Srbije i Južne Koreje igra se u utorak od 12.00.