Fudbaleri Partizana pobedili su danas u gostima ekipu Voždovca sa 1:0 u utakmici 19. kola Super lige Srbije. Jedini gol na meču postigao je Zoran Tošić u 26. minutu.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 46 bodova, odnosno imaju tri boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde koja svoj meč 19. kola igra kasnije danas. Voždovac je četvrti sa 32 boda.

Povezana vest:  Van der Sar završava karijeru krajem sezone

Do polovine prvog poluvremena nije bilo velikih uzbudjenja na „krovu“, a onda je usledila brza akcija Partizana i vodjstvo crno-belih. Leandre Tavamba je oduzeo loptu na sredini terena, ona je stigla do Ognjena Ožegovića koji je lepo uposlio Tošića, a on je potom pogodio mrežu Voždovca sa oko 15 metara.

Tavamba je u 33. minutu postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda, ali je usporeni snimak pokazao da nema govora o nedozvoljenoj situaciji. Odmah posle te prilike Partizana, dobru šansu imala je i domaća ekipa. Dejan Georgijević je izašao sam ispred Vladimira Stojkovića, ali je golman Partizana izašao kao pobednik tog duela.

Povezana vest:  Milojević: Pokazalo se da na sve mogu da računam

Izabranici Miroslava Djukića su pitanje pobednika mogli i definitivno da reše u 80. minutu, ali Marko Jevtović nije iskoristio penal, odnosno njegov udarac je odbranio Zoran Popović. Popović je prethodno u kaznenom prostoru oborio Tavambu.

Voždovac je meč završio sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Miloš Pavlović dobio drugi žuti karton. Partizan u narednom kolu dočekuje Vojvodinu, dok ekipa Ilije Stolice gostuje Javoru.

Povezana vest:  Fabregas se bori da bude fit za Barsu