francuska_treningEvra i Galas saslušani u FFF

 

Francuski reprezentativci Patrik Evra i Vilijam Galas saslušani su u ponedeljak pred istražnom komisijom Francuskog fudbalskog saveza (FFF). Tema ispitivanja bili su kontroverzni događaji unutar reprezentacije tokom nedavnog Svetskog prvenstva održanog u Južnoj Africi.

Trikolori su, podsetimo, ispali u prvom krugu takmičenja sa jednim osvojenim bodom, a debakl je upotpunjen haosom unutar tima. Najpre je iz reprezentacije proteran Nikolas Anjelka zbog navodnog vređenja tadašnjeg selektora Rejmonda Domeneka, a potom su preostali igrači bojkotovali sledeći trening u znak protesta protiv izbacivanja napadača Čelzija.

Povezana vest:  Selektor Kostarike: Bilo je tesno, ništa nije gotovo

Bivši predsednik FFF Žan Pijere Eskaletes oformio je komisiju koja je trebala da istraži razloge spomenutih incidenata, a Izvršni odbor FFF će u petak proučiti izveštaj o dosadašnjim rezultatima istrage.

Svoje su viđenje događaja u ponedeljak dali su Evra, koji je bio kapiten na Mundijalu, i Galas koji je u sedište FFF-a došao u pratnji advokata. Ostali igrači su, kako navode francuski mediji, izjave dali putem telefona.

Povezana vest:  Savićević savetovao Jovetića da razmisli o Juventusu

Nijedan od 23 igrača koji su sudelovali na SP se ne nalazi na popisu novog selektora Blana za prijateljsku utakmicu protiv Norveške, 11. avgusta.