Fudbaleri Astane plasirali su se u šesnaestinum finala Lige Evropa, pošto su večeras u gostima pobedili Slaviju Prag sa 1:0 u poslednjem kolu Grupe A.

Astana je ovom pobedom izbila na drugo mesto na tabeli i prošla medju 32 najbolje ekipe u Ligi Evropa.

Fudbaleri Makabija iz Tel Aviva su istim rezultatom slavili protiv Viljareala u gostima.

Viljareal je još ranije obezbedio prolaz u nokaut fazu, a takmičenje je završio sa 11 bodova, odnosno sa bodom više od Astane. Slavija je treća sa osam, dok je Makabi sakupio četiri.

Povezana vest:  Najtalentovaniji polaznici kampova posetili Partizan

Fudbaleri Brage izgubili su večeras od Basakšehira sa 2:1, ali su i pored toga zadržali prvo mestu u Grupi C.

Naredne godine će u Ligi Evropa iz ove grupe igrati i Ludogorec, koji je večeras odigrao 1:1 sa Hofenhajmom na svom terenu.

Fudbaleri Rijeke pobedili su na svom terenu ekipu Milana sa 2:0 u poslednjem kolu Grupe D, dok su Austrija i AEK odigrali meč bez golova.

Povezana vest:  Junajted će zabraniti huliganima ulaz na stadion

Iz ove grupe dalje ; idu Milan, koji je sakupio 11 bodova, i AEK sa osam. Rijeka je takmičenje završila sa sedam osvojenih bodova, a Austrija sa pet.

U grupi E fudbaleri Atalante su pobedili Lion sa 1:0 i tako osvojili prvo mesto ispred francuske ekipe.

Everton je u drugom meču te grupe pobedio Apolon sa 3:0 u gostima, ali je takmčenje završio na trećem mestu sa četiri osvojena boda.

Iz Grupe F u šesnaestinu finala idu Lokomotiva i Kopenhagen. Moskovska ekipa je večeras pobedila Žlin sa 2:0, a istim rezultatom slavio je i Kopenhagen protiv Šerifa.

Povezana vest:  Leverkuzen opet pobeđuje, Volfsburg ubedljiv

Fudbaleri Dinama i Partizana igraće u šesnaestini finala Lige Evropa iz Grupe B.

Dinamo je večeras u Kijevu bio ubedljiv protiv beogradskih crno-belih, pobedio je sa 4:1 i osvojio prvo mesto u grupi sa 13 bodova. Partizan je drugi sa osam. Treće mesto zauzeo je Jang Bojs, koji je bio bolji od Skenderbega sa 2:1.

Žreb parova šesnaestine finala obaviće se 11. decembra.