Dosadašnji predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker i naredne četiri godine biće na toj funkciji pošto je danas dobio novi mandat. Šuker je na Izbornoj skupštini HNS-a u Zagrebu pobedio sa 48 glasova „za“, Dario Šimić je bio protiv, dok su trojica bila uzdržana.

Predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinskog fudbalskog saveza su napustili sednicu pre glasanja, piše agencija Hina. Šuker je HNS preuzeo jula 2012. godine kada je nasledio Vlatka Markovića koji je 13 godina vodio taj savez.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Spisak dosadašnjih osvajača Lige šampiona

U aprilu 2014. Skupština HNS-a jednoglasno mu je izglasala poverenje za predsednika HNS-a u razdoblju od 2014. do 2018. godine.

-Izborili smo Svetsko prvenstvo, unapredjen je sistem takmičenja, sve su bolji odnosi sa domaćim institucijama, a na visokom nivou su odnosi s medjunarodnim institucijama – rekao je Šuker u svom uvodnom govoru.

Jedan od gostiju HNS-a na Skupštini bio je potpredsednik Uefa i predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Grindel koji je naveo da njegov dolazak u Zagreb dokazuje Uefino jedinstvo.

Povezana vest:  Spartak naneo Radniku prvi poraz u sezoni

-Mi ne delimo saveze na velike i male, ili na one s istoka ili zapada. U Uefi ne postoje različite grupe koje se medjusobno svadjaju, već svi mi saradjujemo – rekao je Grindel.