dejan_djurrdjevic_ofk_beograd_1KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

 

Đurđević: Hrabri ulaze u istoriju

 

Trener OFK Beograda Dejan Đurđević rekao je danas da je Galatasaraj favorit u predstojećoj

revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa, ali da će njegovi fudbaleri hrabrom igrom pokušati da izbore pozitivan rezultat i prolaz u sledeće kolo.

-Utisak je da smo mi favoriti posle povoljnog rezultata u prvoj utakmici, ali kada vidite jačinu kluba kakav je Galatasaraj jasno je da je turski klub favorit u predstojećem meču. Imaju kvalitetnu ekipu sa trenerom koji je osvajao Ligu šampiona – rekao je Đurđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri OFK Beograda i Galatasaraja sutra od 17.30 igraju revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Moguća je promena termina, pošto je uprava beogradskog kluba tražila od UEFA da meč počne pola sata ranije, u slučaju da se igraju produžeci, pošto na

Povezana vest:  Stojanović zadovoljan pobedom,ali ne i igrom posle vođstva

stadionu na staroj Karaburmi nema reflektora.

U prvom meču, prošlog četvrtka u Istanbulu, bilo je 2:2. Turski tim je vodio sa 2:0, ali su „romantičari“ sa dva gola u završnici uspeli da izbore remi.

Đurđević je rekao da veruje u svoje igrače i da će svi dati maksimum kako bi OFK prošao u sledeće kolo.

-Zgazili smo lavu na rep i ako budemo mirni on će nas napasti. Svesni smo šta smo uradili u prvoj utakmici, nismo igrali napadački, ali utakmica se igra 90 minuta i u završnici smo uspeli da izjednačimo. Ekipu ne pravim prema Galatasaraju, već na osnovu kvaliteta igrača. Uz svo uvažavanje protivnika, meni su moji igrači najbolji na svetu – bolje nemam – rekao je on.

Povezana vest:  Riberi: Sako me razočarao

-U istoriju ulaze hrabri. I Spartanci su bili hrabri, ali su na kraju izginuli i ipak ušli u istoriju. Učinićemo sve da prođemo – dodao je on.

Trener „romantičara“ rekao je da će odbrana obratiti pažnju na dvostrukog strelca iz prve utakmice Arda Turana i da očekuje da će Hari Kjuel biti u startnoj postavi Galatasaraja.

On je dodao da uprava kluba radi na transferu dvojice ili trojice iskusnijih igrača, kako bi pomogli mladim fudbalerima, koji se, kako je rekao, zdravom konkurencijom bore za mesto u prvom timu.

Povezana vest:  Napoli na korak od potpisivanja ugovora sa Rafaelom

Napadač OFK Beograda, strelac izjednačujućeg gola u Istanbulu, Nenad Injac rekao je da je optimista i da veruje u plasman njegovog tima u sledeće kolo.

-Očekujem težu utakmicu od one u Istanbulu, pokazali smo da možemo dobro da igramo. Veliki sam optimista i verujem u prolaz. Nećemo se uplašiti, hrabro ćemo ući u utakmicu i neka bolji pobedi. Oni imaju iskusan tim, starije igrače, mislim da to možemo da iskoristimo i

brzim napadima dođemo do gola – rekao je Injac.

Fudbaleri i deo stručnog štaba OFK Beograda se nalaze na mini pripremama u Paraćinu i biće u karantinu sve do početka sutrašnje utakmice.