LiverpoolPojavili se novi kupci fudbalskog kluba Liverpul

 

Bivši sirijski fudbaler Jaja Kirdi rekao je danas da „napreduju“ pregovori o kupovini engleskog

fudbalskog kluba Liverpul.

Kirdi predvodi grupu arapskih i kanadskih investitora koji žele da kupe Liverpul od američkih biznismena Toma Hiksa i Džordža Džileta.

On je u saopštenju naveo da je „postignut dogovor o svim važnim pitanjima, uključujući cenu kluba, vraćanje duga banci i finansiranju izgradnje novog stadiona“.

Povezana vest:  Rumenige: ne želimo da prodamo Švajnštajgera

Nagovestio je da su pregovori sa Hiksom i Džiletom „u završnoj fazi“.

-Liverpul je veliki fudbalski klub sa ponosnim navijačima kojih ima u svakom delu sveta. Sa dodatnim novcem za pojačanja i sredstvima za izgradnju novog stadiona, Liverpul će imati dobru osnovu da se u predstojećim godinama takmiči u Premijer ligi i Evropi – rekao je

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 29. kola

Kirdi.

Hiks i Džilet su pre tri godine kupili Liverpul za 218,9 miliona funti (431 miliona dolara), a prošle godine klub je poslovao sa gubitkom od 16 miliona funti (23,5 miliona dolara).

Oni su u aprilu saopštili da žele da prodaju klub i procenili njegovu vrednost na 600 miliona funti (948 miliona dolara).

Za kupovinu Liverpula zainteresovan je i kineski biznismen Keni Huang, koji je u ponedeljak ponudio da otkupi dug kluba od 237 miliona funti (374 miliona dolara).

Povezana vest:  Pobede Real Madrida i Atletika