zvezda_timKVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE
Crvenoj zvezdi niska ograda na stadionu u Bratislavi
Predstavnici beogradskog fudbalskog kluba Crvena zvezda zatražili su danas od uprave Slovana, sa kojim će sutra igrati revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, da još povisi ogradu između sektora gostujućih I domaćih navijača na stadionu Pasjenki u Bratislavi.
-Već u prvoj fazi smo povisili postojeću ogradu na traženu visinu od 2,20 metara, a sada su od nas specijalno zatražili da je još povisimo za 45 centimetara – kazao je agenciji SITA tehnički menadžer Slovana koji odgovara za bezbednost Zdeno Roman.
Stadion Pasjenki obišli su danas predstavnici Crvene zvezde u pratnji službenika srpskog konzulata u Bratislavi.
-Izaći ćemo im u susret, ali izgledaće to kao kavez za cirkuske lavove – kazao je Roman i dodao da je Slovan pazio na svaku sitnicu, jer su po njegovoj oceni srpski gosti prilikom kontrole tragali za bilo kakvim razlogom za protest.
Razlog takvog ponašanja, prema mišljenju domaćina sutrašnje utakmice, moglo bi da bude pisanje srpskih medija da bi zbog manjka bezbednosti na stadionu Slovana Evropska fudbalska unija (UEFA) mogla da Zvezdi pripiše pobedu službenim rezultatom.
-Sve mere bezbednosti smo konsultovali i sa našom policijom, koja će čuvati red oko stadiona i u gradu. U ovom trenutku ne znamo koliko policajaca će biti u akciji u četvrtak, jer nisu dužni da nas o tome obaveste – rekao je Roman.
Na samom stadionu utakmicu će obezbeđivati 40 redara Slovana i još 270 pripadnika privatne agencije za obezbeđenje, pa se, osim u slučaju nekih velikih izgreda, ne očekuje intervencija policije.
Roman je apelovao na slovačke navijače da dođu blagovremeno na stadion koji će biti zatvoren već pola sata pred utakmicu. Navijači će morati da prođu kroz tri prstena obezbeđenja i to na poseban ulaz kako se ne bi sreli s pristalicama Zvezde.
-Svi u klubu nastojimo da izbegnemo neprijatnosti. Ali neki navijači iz Beograda veoma su agresivni i bije ih loš glas – kazao je Roman.
Za sutrašnji dan veliku akciju i kontrole najavila je i slovačka Železnička policija. Pojačaće se patrole na železničkim stanicama na kojima bi mogli da se pojave navijači, bilo srpski bilo domaći. Ako bude potrebno policije će biti i u vozovima.
Slovački mediji citiraju i srpske kolege, sportske novinare, da većina među navijačima Crvene zvezde dolazi u Bratislavu da podrži svoj klub, a ne da stvara incidente.
-Među njima će ipak biti i huligani. A njih fudbal mnogo ne interesuje. Samo od srpske i slovačke policije zavisi da li će ih pustiti u Slovačku. Policajci znaju ko je među ‘delijama’ opasan“, rekao je za list Pravda novinar Kurira Aleksandar Radonjić.
Povezana vest:  Milanović: Prazne tribine - završni udarac srpskom fudbalu