Fudbalski klub Crvena zvezda dočekaće CSKA u Ligi Evropa bez publike, rečeno je danas novinarima.

„Iskreno, iznenađeni smo ovakvom odlukom UEFA. Mislim da smo tokom cele jeseni pokazali da kao klub maksimalno odgovorno pristupamo svakom meču u svakom pa i organizacionom smislu i da uvek činimo sve što je u našoj mogućnosti da sve protekne u najboljem redu“, naveo je generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je kaznila srpski klub zbog ponašanja navijača na utakmici protiv BATE-a u Borisovu, kada su istakli transparent podrške Ratku Mladiću i skandirali njegovo ime.

Povezana vest:  Anćeloti: Bekam neće debitovati sutra protiv Sošoa

Terzić je ocenio da Zvezda „raste iz dana u dan“ kao klub i da ovakva kazna ne ide u prilog razvoju fudbala u Srbiji.

„Naročito ako se uzme u obzir da smo najgledaniji klub grupne faze Lige Evrope. Verujem da su toga svesni i u UEFA i veoma mi je žao što su se odlučili na ovako drakonsku kaznu“, dodao je on.

Povezana vest:  UEFA kaznila Milan sa 12 miliona evra

Terzić je izrazio uverenje da klub ima dovoljno argumenata da u žalbenom postupku dokaže da Zvezda ne zaslužuje da igra na praznom stadionu i da će u tome uspeti.

„Sigurno da je jedan od tih argumenata i činjenica da smo još u decembru poslali u UEFA cene karata za meč šesnestine finala Lige Evrope, što svi klubovi moraju da urade i nismo dobili bilo kakvu informaciju da ne počinjemo prodaju ulaznica. Do sada smo prodali oko 28.000 karata što je više od pola stadiona. Zbog svega ovoga, prvo ćemo uložiti argumentovanu žalbu gde se iskreno nadamo pozitivnom ishodu za naš klub. Sačekacemo ishod žalbenog postupka, a potom doneti konkretne odluke o kojima cemo obavestiti javnost“, rekao je Terzić.

Povezana vest:  Čelsi ponovo na vrhu, prvi poraz Totenhema

Zvezda će narednu evropsku utakmicu igrati 13. februara od 18.00 protiv ruskog kluba CSKA na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.

Revanš šesnaestine finala Lige Evropa je osam dana kasnije u Moskvi.