jose_morinho_trener_intera_portretMurinjo pobedom debitovao na klupi Reala

 

Žoze Murinjo pobednički je počeo svoju trenersku karijeru u madridskom Realu. U prvoj pripremnoj utakmici ovog leta kraljevski klub je u San Franciscu sa 3:2 pobedio meksičku Klub Ameriku. Fudbaleri španskog vicešampiona su na Kandlestik Parku istrčali u prilično šarenom sastavu, bez svojih svetskih prvaka – Kasiljas, Albiol, Arbeloa, Ramos, Alonso, bez Kake, Van der Varta, novopridošlog Kedire…

Povezana vest:  Drulović: Pobeda u senci povrede Vulićevića

Ipak, uprkos tome su uspeli da povedu u 34. minuti zahvaljujući mladom debitantu Sergiju Kanalesu, 19-godišnjaku koji je letos stigao iz Rasinga. Postigao je gol posle duplog pasa Kristiana Ronalda i Karima Benzeme koji je na kraju  gurnuo loptu mladom saigraču.

Meksikanci su ipak u drugom poluvremenu uspeli da preokrenu rezultat pogocima Enrikea Eskuede i Visentea Sančeza u 53., odnosno 61. minuti. Samo dve minute kasnije Madriđane je u igru vratio argentinski napadač Gonzalo Higuain nakon dodavanja Ronalda, a Portugalac je potom sam odlučio da zaključi priču. Pobednički gol zabio je iz slobodnog udarca sa otprilike 25 metara.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Srbija na poluvremenu vodi protiv Nemačke