navijaci (2)Policija u Bratislavi privela dvojicu navijača Zvezde

 

Slovačka policija privela je dvojicu navijača Crvene zvezde koji su došli u Bratislavu na revanš utakmicu koju njihov klub večeras igra sa Slovanom, u kvalifikacijama za ligu Evropa.

Dvojicu srpskih navijača policija je privela noćas, nakon prijave da su napali na ulici metalnim šipkama grupu od deset ljudi i pošto su kod njih zaista nađene šipke, rekao je medijima portparol bratislavske policije František Pečar. Oni mogu da budu optuženi za izazivanje nereda i pokušaj nanošenja telesnih povreda, javili su slovački mediji.

Povezana vest:  Kaljari navijačima vraća pare

Između 300 i 400 navijača Crvene zvezde, koji su u slovačku prestonicu stigli još juče, okupilo se oko ponoći u centru Bratislave gde su se bučno zabavljali i bacali petarde. Drugi incident odigrao se kada su se potukli u centru grada jedan srpski, jedan hrvatski državljanin i Slovak iz Banske Bistrice koga su dvojica Balkanaca pokušavali da odvuku do Dunava.

Povezana vest:  Kokeza: Neka me i dalje napadaju, samo da pobedimo Vels

Slovačka policija i javnost plaše se da se u Bratislavi ne ponove izgredi iz Praga u leto prošle godine, kada su se Zvezdini navijači potukli sa češkom policijom.

Tada je privedeno više od 120 zvezdaša, a na putu za Prag neki navijači krali su na benzinskim pumpama slatkiše i plišane igračke.

UEFA je večerašnju utakmicu označila mečom visokog rizika, zbog čega je Slovan morao da podigne dodatnu ogradu na stadionu Pasjenki. Ulaznice je do juče kupilo oko 5.000 navijača Slovana a Crvena zvezda dobila je za prodaju u Beogradu 2.400 ulaznica za poseban sektor.

Povezana vest:  Lalatović: Ispraznili smo se protiv Zvezde