danilo_nikolic

Ubedljiv poraz OFK-a od Galatasaraja

 

Fudbaleri OFK Beograda izgubili su večeras na Karaburmi od istanbulskog Galatasaraja sa 1:5 i u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa završili ovosezonsko učešće na međunarodnoj sceni.

Dvostruki strelac za Galatasaraj bio je Hari Kjuel, a mrežu OFK-a pogađali su i Mustafa Sarp, Arda Turan i Mehmet Badal. Jedini gol za OFK postigao je Danilo Nikolić, koji je potom u 56.

minutu skrivio penal i dobio crveni karton nakon koga je Galatasaraj poveo sa 3:1 i otklonio dileme posle neočekivanog remija od 2:2 u Istanbulu.

Tada je OFK uspeo da u poslednjih 10 minuta nadoknadi dva gola zaostatka, ali je danas dobar rezultat iz Istanbula vrlo brzo ispustio. Prvih pola sata meča u potpunosti je pripalo gostujućem timu, koji je u tom periodu mogao i do ubedljivije prednosti od 2:0.

Prvi gol je postignut u 12. minutu posle kornera sa leve strane, kada je odbrana OFK-a zaboravila Sarpa na suprotnoj stativi, pa fudbaleru Galate nije bilo teško da sa nekoliko metara glavom zatrese mrežu. OFK je prvu šansu imao u 20. minutu kada je Nikola Simić dobro šutirao sa 18 metara, ali je odlični golman turskog tima Ajkut Erčetin bio na mestu.

Povezana vest:  Partizan na "plus osam", Brašanac pogodio iz kornera

Dva minuta kasnije Kjuel je pobegao odbrani OFK-a i rutinski savladao nemoćnog golmana Bojana Šaranova za 2:0. Minut kasnije Kjuel je, posle nove greške odbrane domaćih, ponovo izbio sam pred Šaranova, ali je oklevao sa šutem, pa je prilika propala.

Nadu domaćima vratio je Nikolić u 32. minutu kada je izbegao ofsajd zamku gostiju i loptu proturio ispod Erčetina za 1:2.

Usledio je period igre u kome je OFK imao terensku inicijativu I nekoliko šansi da se vrati u meč, ali je Erčetin bio nepremostiva prepreka. U 37. minutu zaustavio je dva pokušaja „romanticara“ u seriji, a u 52. i snažan šut Saše Marković sa 25 metara.

Povezana vest:  JORDAN, Najmanje 250 povređenih posle utakmice lokalnih ekipa

danilo_nikolic (1)Meč je odlučen u 56. minutu, kada je švedski arbitar Danijel Stalhamar po opštem utisku prestrogo isključio Nikolića, koji je ramenom odgurnuo Kjuela i skrivio penal. Šaranov je pročitao Kjuela i zakačio loptu koju je Australijanac uputio sa penala, ali nedovoljno da je zaustavi, pa su gosti u 57. minutu poveli sa 3:1.

Mladi tim OFK-a je već tada bio eliminisan, ali je nastavio da napada kako bi ublažio poraz. Milić je u 69. minutu šutirao iskosa, a Erčetin loptu poslao u korner posle koje se oprobao i Simić. Loptu je, ipak, na gol liniji glavom zaustavio Sabri Sabrioglu.

Galatasaraj je potom postigao i četvrti gol, kada je Huan Pablo Pino izbacio Turana, koji je lobovao Šaranova za vođstvo od 4:1. Miloš Filipović je u 76. minutu pogodio prečku, Nenad Injac naleteo na odbitak, ali brzopleto šutirao glavom pored gola. Rezervista Galate Mehmet Badal kaznio je OFK za propuštene šanse i u 81. minutu postavio konačan rezultat, pošto je iskoristio dobar centaršut Sabrioglua sa desne strane.

Povezana vest:  Navijači Napolija podržali Kulibalija posle rasističkih uvreda

Badal je dva minuta kasnije posle brze kontre mogao do drugog gola, ali je Šaranov uspeo da zaustavi njegov pokušaj.

OFK je tako pretrpeo ubedljiv poraz koji nije zaslužio po prikazanom na Omladinskom stadionu na kome se posle duže vremena okupilo vise hiljada ljudi. Navijači su mladi tim OFK-a, koji je imao vise šuteva ka protivničkom golu nego Galatasaraj, ispratili snažnim

aplauzom.

Stadion: Omladinski.

Sudija: Stalhamar (Švedska).

OFK Beograd: Šaranov, Kecojević, Trivunović, Nikolić, Žeravica (od 74′ Filipović), Rodić, Krstić (od 59′ Sinđić), Marković, Simić, Milić (od 75′ Injac), Petković.

Galatasaraj: Erčetin, Nil, Alda Turan (od 82′ Ali Turan), Sarp, Akman, Cana, Balta, Sarioglu, Četin, Ozkan (od 62′ Pino), Kjuel (od 72′ Badal).

PHOTO: ataimages.rs