Trener Čelsija Antonio Konte rekao je da je srećan u tom fudbalskom klubu, uprkos spekulacijama da je njegov odnos sa vlasnikom Romanom Abramovičem postao napet.Konte je prošle sezone osvojio šampionsku titulu sa Čelsijem, u prvoj sezoni na Stamford Bridžu, a ekipa je trenutno treća na tabeli sa 15 bodova zaostatka za vodećim Mančester sitijem.

Abaramovič je, navodno, ljut pošto je Italijan izjavio da nije birao pojačanja ove sezone.

Povezana vest:  DR Kongo uz Tunis ide u četvrtfinale Kupa afričkih nacija

„Bio bih srećan da nastavim da radim sa mojim igračima. Srećan sam što svakodnevno dajem sve od sebe u ovom poslu. Takođe, bio bih srećan ako bi došli neki novi igrači. Uvek ponavljam iste stvari – ja sam trener. Moj zadatak je da pokušam da uradim najbolje za klub, da pokušam da unapredim igrače“, rekao je Konte, preneli su britanski mediji.

Povezana vest:  Lester ispustio pobedu protiv Evertona

Konte je u sredu uveče, posle poraza od Arsenala u Liga kupu, rekao da klub „odlučuje o svakom igraču“ tokom prelaznog roka.

Britanski mediji naveli su da Konteova pozicija nije jaka i da je njegov pomoćnik Karlo Kudićini veza sa upravom kluba.

Čelsi je prošlog leta potrošio oko 185 miliona funti na golmana Vilija Kabaljera, defanzivce Antonija Rudigera i Davidea Zapakostu, vezne igrače Denija Drinkvotera i Temuea Bakajoka i napadača Alvara Moratu.

Povezana vest:  Lam: Pet klubova je u trci za titulu

U zimskom prelaznom roku u Čelsi je došao samo Ros Barkli iz Evertona, za 15 miliona funti. On nije bio starter u prvenstvu još od 12. maja, zbog operacije tetive, a mogao bi da počne duel sa Njukaslom u nedelju, u četvrtom kolu FA kupa.