slovan_stadionPrivedena četvorica navijača Slovana
Slovačka policija privela je večeras u Bratislavi četvoricu navijača fudbalskog kluba Slovan,
koji večeras igra sa Crvenom zvezdom u kvalifikacijama za Ligu Evropa, jer su kamenicama napali pristalice srpskog tima.
To je danas bio jedini veći incident, pošto su se Zvezdini navajači zabavljali po kafićima u Bratislavi, a zatim je oko 1.000 njih prošlo centrom grada uz jaku pratnju policije do stadiona Pasjenki, gde se se igra utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.
-Policajci su priveli četvoricu navijača Slovana zato što su gađali kamenicama srpske navijače – kazao je agenciji SITA portparol bratislavske policije František Pečar.
Navijači Slovana su tom prilikom oštetili nekoliko parkiranih automobila.
Prethodne noći privedena su dva navijača Crvene zvezda zato što su metalnim šipkama napali grupu od 10 ljudi.
Pečar je dodao da je miran i bezbedan odlazak na stadion znatno olakšalo to što su Zvezdine „delije“ išle organizovano, kao i da tokom dana oni nisu pravili nikakve probleme. Među navijačima Slovana zavladao je strah kada se zbog preopterećene trafostanice ubrzo nakon početka utakmice ugasilo svetlo na stadionu.
Navijači su se, kao i rukovodstvo Slovana, plašili da bi zbog toga utakmica mogla da bude prekinuta, a tim iz Bratislave izgubi službenim rezultatom i Zvezdu pošalje u naredno kolo kvalifikacija.
Utakmica je, međutim, posle prekida nastavljena. Atmosfera je daleko od mirne, pošto, kako javljaju slovački mediji, iz sektora gostiju lete petarde, a neki od srpskih navijača počeli su da čupaju sedišta i provociraju navijače domaćih od kojih su ograđeni ogradom višom od dva metra.
Povezana vest:  Liverpul prvi put izgubio, Everton i dalje neporažen