Fudbaleri Partizana igrali su večeras nerešeno 1:1 sa Viktorijom, u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa.
Partizan je vodio u Beogradu golom Leandrea Tavambe u 58. minutu, a konačan rezultat u 81. je postavio Radim Reznik.

Revanš će se igrati u četvrtak, 23. februara u Plzenju.

Partizan je u prvom poluvremenu više imao loptu u posedu, uspostavio je svoj ritam igre i bio konkretniji, ali je izostala završnica.

Šut je prvo isprobao Sejduba Suma, koji je u devetom minutu šutirao preko gola, potom se Danilo Pantić nije najbolje snašao u šesnaestercu u 32. minutu, a najbolju šansu za crno-bele propustio je Suma tri minuta kasnije. Njega je uposlio Zoran Tošić koji je poslao pas u prostor, ali je Sumin udarac sjajno odbrani golman Viktorije Aleš Hruška.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Pato bodri Brazil sa tribina i nada se tituli

Na drugoj strani, Viktorija je svoje prilike vrebala iz kontranapada, ali nije uspela da opasnije ugrozi gol Partizana. Gosti iz Češke u prvom poluvremenu nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola srpskog šampiona.

Crno-beli i oko 21.500 navijača u Humskoj su gol dočekali u 58. minutu. Pantić je sjajno na desnoj strani pronašao Miroslava Vulićevića, on je u kaznenom prostoru pronašao Tavambu koji je glavom zatresao mrežu Viktorije.

Povezana vest:  Gošić optimista uoči utakmice u Lučanima

Viktorija je nakon tog gola krenula ofanzivnije, a prvi opasan udarac ka golu Partizana uputio je David Limberski u 75. minutu, ali je udarac izblokirao Milan Mitrovič i sprečio izjednačenje.

Međutim, šest minuta kasnije Viktorija je ipak stigla do izjednačenja, a strelac je bio Reznik. Krmenčik je iz, čini se nedozvoljene pozicije, vratio loptu do Reznika koji je glavom poslao iza leđa Stojkovića.

Povezana vest:  Pujol više neće da igra za Španiju

On tog trenutka je sve krenulo naopako po crno-bele, pošto su u 85. minutu ostali sa igračem manje na terenu jer je Mitrović zaradio drugi žuti karton.

Do kraja meča, ipak, nije bilo promene rezultata pa crno-beli na revanš putuju s rezultatom 1:1.